11. RUUJNA - 20 GODINA

Zapad još nije propao

11.09.2021.
u 22:06

Hoće li se papa Franjo pokazati kao prorok dok ekumenski govori da nema ‘svetoga rata’, da postoji samo ‘sveti mir’? I da ništa nije gore nego ‘ubijati u ime Boga’

Ključne riječi

Komentara 1

SL
slavenZadravec
22:39 11.09.2021.

Naravno da nema "svetog rata", ali kod nacionalističko-"domoljubnog" ratnohuškanja se nije lako oduprijeti sudjelovanju. Gotovo svi nacionalni narativi veličaju ratove i one koji su se našli u njima. Čak i zločinci dobivaju svoja mjesta u panteonima zaslužnika i na spomeničkim postoljima. Postoji li igdje spomenik osobi koja je odbila ići u rat? Spomenik koji bi pokazao i prikazao ispruženi srednji prst na poziv za regrutaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?