Igor Karačić:

Brat Ivan moj je tajni agent 007 za Bjelorusiju

Igor Karačić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
14.01.2016.
u 10:15

– Ove godine u reprezentaciji vrijedi pravilo: ako te nešto malo boli, odmah si sa strane, odmah radiš po posebnom programu. Imao sam problema s koljenom i sada je sve u redu. Izdržao sam utakmice sa Slovenijom i samo da bude novih ozljeda – rekao je Igor Karačić.

Igor Karačić na Europskom prvenstvu u Poljskoj odradit će svoje drugo veliko rukometno natjecanje za Hrvatsku. Debitirao je prošle godine u Kataru kada smo osvojili šesto mjesto. Srednji vanjski skopskog Vardara došao je na pripreme ozlijeđen, nije igrao ni za makedonsku momčad u posljednje dvije utakmice Lige prvaka. Kaže da je spreman za turnir premda stručni stožer naše reprezentacije puše na hladno.

U Kopru je bila blamaža

– Ove godine u reprezentaciji vrijedi pravilo: ako te nešto malo boli, odmah si sa strane, odmah radiš po posebnom programu. Imao sam problema s koljenom i sada je sve u redu. Izdržao sam utakmice sa Slovenijom i samo da bude novih ozljeda – rekao je Igor Karačić.

Prvi put nakon 12 godina na jedno natjecanje idemo kao reprezentacija koja nije među glavnim favoritima za odličja.

– Pa ne bih se složio s time. Ne treba sve gledati kroz ove dvije utakmice sa Slovenijom. Ovo u Kopru bila je velika rezultatska katastrofa. No tu blamažu morali smo što prije zaboraviti jer smo imali malo vremena za pripremu utakmice s Bjelorusijom. Po meni imamo jaku momčad, imamo odličnu atmosferu i, ono što je najvažnije, novi izbornik Željko Babić sve je to podigao na jednu razinu više. Stvarno očekujem da ćemo biti dobri u Poljskoj – istaknuo je Igor.

Prva utakmica protiv Bjelorusije bit će nam možda i najvažnija i ona će odrediti sudbinu Hrvatske na EP-u. Poraz bi gotovo značio i oproštaj od turnira.

Rutenka s posebnim motivom

– Sigurno je da je to zaista važna utakmica. Nažalost, moramo biti maksimalno ozbiljni jer nismo svjetski ili europski prvaci pa da možemo reći – lako ćemo. Njihove igrače dobro poznajem. S Meškovom je moj klub Vardar puno puta igrao u SEHA Gazprom ligi, a brat Ivan, koji je godinama igrao u Brestu, moj je tajni agent 007 jer mi je dao neke korisne informacije. Bez obzira na to što nema klub, njihov je najopasniji igrač Rutenka. On će imati veliki motiv da dokaže Barceloni da ga se olako riješila. Ima puno godina, ali kvaliteta nije upitna. Treba pripaziti i na Dmitrija Nikulenkaua, organizatora igre – istaknuo je Karačić.

Norveška i Island?

– Norvešku jako dobro poznajemo. Igrali smo dvaput s njima u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Island je neugodan, ali sve te reprezentacije smo jako dobro analizirali i još ćemo ih tamo na licu mjesta dobro proučiti. Mislim da ćemo na kraju prenijeti sva četiri boda u drugi krug – rekao je Igor.

U Kataru je bio i brat Ivan, no BiH se nije kvalificirala za EP.

– Nadam se da ćemo se družiti sljedeće godine na SP-u u Francuskoj – zaključio je Karačić.

>> Svjestan sam što se od nas očekuje u Poljskoj i imam vjere da ćemo uspjeti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije