Veszprem ispao

Kiel i Flensbrug u finalu Lige prvaka, Sulić isključen u 43. minuti

Mirko Alilović
Goran Stanzl/PIXSELL
31.05.2014.
u 21:17

U finalu će Kiel igrati protiv Flensburga koji je tek nakon izvođenja sedmeraca bio bolji od Barcelone. Ključni sedmerac promašio je Nikola Karabatić

Rukometaši Kiela izborili su sedmi put finale Lige prvaka. U prethodnih šest su tri puta slavili i tri puta izgubili. U polufinalu su pobijedili mađarski Veszprem sa 29:26. Mađari tako nisu uspjeli ponoviti 2002. godinu kada su igrali u finale s Magdeburgom.

Hrvatski igrači Renato Sulić (dva pogotka) i Mirko Alilović (13 obrana) ostali su bez prilike da prvi put osvoje Ligu prvaka. Utakmica je bila prilično gruba. U prvih pola sata vidjeli smo nekoliko zaista oštrih prekršaja zbog kojih su slovenski suci mirne duše mogli pokazati i pokoji izravni crveni karton. Pokazali su ga u 43. minuti, i to Suliću koji je laktom udario Wienceka. Veszprem je imao sjajnu priliku da prelomi utakmicu kada je vodio s 11:8 i bio u napadu, no umjesto da povisi prednost, dopustio je njemačkom prvaku da ga dostigne.

Pun pogodak trenera Kiela bilo je uvođenje rezervnog vratara Palicke koji je za dvadesetak minuta prvog poluvremena obranio šest udaraca. S obranama (ukupno 14) nastavio je i u drugom poluvremenu. Najefikasniji kod Kiela bili su Islanđani Sigurdsson (6) i Palmarsson (7). Momir Ilić sa pet pogodaka postao je najbolji strijelac Lige prvaka. Postigao je  ukupno 96 pogodaka, jedan više od Slovenca Renata Vugrinca.

U finalu će Kiel igrati protiv Flensburga koji je tek nakon izvođenja sedmeraca bio bolji od Barcelone. Ključni sedmerac promašio je Nikola Karabatić. Finale se igra u nedjelju u 18 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije