PROLAZI TEŠKE DANE

Alen Vitasović jedva suspregnuo suze pa priznao: 'Najveći umjetnici u tuzi su napravili najveća djela'

Zagreb: Alen Vitasović nastupio na  Zagreb Beer Festu
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/17
27.08.2024.
u 19:15

Istarski pjevač tvrdi kako je u izvedbu nove pjesme 'Miruj' na 27. festivalu Dalmatinske šansone Šibenik unio cijeloga sebe, no nije želio otkrivati razloge svoje tuge.

Nakon ozbiljnih problema sa zdravljem krajem prošle godine, glazbenik Alen Vitasović vratio se nastupima te je prošlog vikenda pjevao na 27. festivalu Dalmatinske šansone Šibenik. Naime, on je iz Istre na šibensku pozornicu stigao kako bi premijerno izveo pjesmu 'Miruj', tijekom čije je izvedbe bio emotivan i djelovao kao na rubu suza. Prisutna publika prepoznala je taj trenutak i Vitasovića nagradila velikim pljeskom, a on se kasnije osvrnuo na svoju izvedbu najnovije numere.

-  Jedna fina balada koja u ovom trenutku ide uz moje emocije koje proživljavam ovih dana. Ne bih sad tu tajnu otkrio. Ima malo tuge u svoj toj priči, ali zna se da su najveći umjetnici u tuzi napravili najveća djela - samozatajno je izjavio Alen za kamere In Magazina. Na kraju je potvrdio da se u pjesmu cijeli unio, pri čemu nije konkretizirao imaju li emocije veze s turbulentom privatnom situacijom kroz koju je prolazio prije nekoliko mjeseci.

GALERIJA: Alen Vitasović progovorio o susretu sa smrću: 'Vidio sam kao da odlazim'

Zagreb: Alen Vitasović nastupio na  Zagreb Beer Festu
1/11

Podsjetimo, Puljanin je u studenom prošle godine uslijed lošeg zdravstvenog stanja bio prisiljen otkazati koncert kojim bi proslavio 30 godina karijere. Riječ je o problemima s unutarnjim organima, točnije jetrom, zbog konzumacije alkohola. S obzirom da je u jednom trenutku bio u životnoj opasnosti, pravo je čudo što niti godinu dana kasnije radi punom parom, a sada je povodom izlaska spomenute pjesme progovorio o najmračnijem periodu života.

VEZANI ČLANCI:

- Stvarno prošle godine je bio jedan kritičan moment kad sam vidio baš smrt. Vidio sam kao da odlazim i onda sam rekao, sam sebi neću i onda sam se digao. Doslovno! I poslije toga sam se promijenio da uživam u svakoj sekundi svoga života - izjavio je Alen u razgovoru za IN magazin. Tada ga je spasila supruga Eleonora koja je brzo pozvala hitnu. Vitasović je na intenzivnoj njezi proveo 20 dana a, kako kaže, doktori su izrazili čuđenje kako je uopće uspio preživjeti.

Inače, istarski pjevač je prošle godine u intervjuu za Večernji otkrio detalje zdravstvene kalvarije: - bio sam dobro, ali mi je odjedanput bilo jako zlo, povratio sam valjda dvije litre krvi. Naime, zadebljale su mi i onda i pukle arterije u grlu. Krv je tekla u želudac i tamo zakuhala, bilo mi je strašno loše. Supruga je zvala hitnu pomoć i doktorica je rekla da ću teško preživjeti do bolnice. No, ne znaju oni kakav sam ja igrač. U bolnici su mi stavili infuzije i nakon dva sam dana došao k sebi. Pitali su me kako se zovem i još nekoliko pitanja i shvatili da sam se izvukao. Tri dana nisam ništa jeo niti pio da se to grlo sanira - kazao je Vitasović.

VIDEO: Baby Lasagna zapalio atmosferu na zadarskom Forumu, publika mu posvetila transparente

Ključne riječi

Komentara 1

KI
kingtom
19:42 27.08.2024.

Bio je debelo falš od prve do zadnje note. Sramota za pjevače sa nekakvom karijerom da ne mogu pogoditi čiste note. Bilo bi mu bolje da umjesto flaše uzne sate pjevanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije