navijački neredi

Alen Vitasović o tragediji u Grčkoj: 'Ovo je sramota! Dinamo mora povući drastične poteze'

Zagreb: Alen Vitasović nastupio na  Zagreb Beer Festu
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/9
08.08.2023.
u 13:54

O navijačkim neredima u Grčkoj oglasio se i Alen Vitasović na svom Facebook profilu. Predložio je i da se svim onima koji su izazvali nerede doživotno zabrani odlazak na utakmice

Zbog navijačkih nereda u Grčkoj i sukoba navijača Dinama i AEK-a u kojem je smrtno stradao jedan grčki navijač odgođena je utakmica koja se večeras trebala održati u Ateni. Igrači Dinama vraćaju se u Zagreb, a prvi susret između Dinama i AEK-a održat će se u utorak 15. kolovoza od 20 sati. UEFA je predložila da se uzvratna utakmica u Ateni igra u subotu 19. kolovoza. 

O navijačkim neredima u Grčkoj oglasio se i Alen Vitasović na svom Facebook profilu. 

"SRAMOTA!!! Dinamo ovdje nije ništa kriv, nije navijačima prodao karte, nije organizirao put do Grčke. Ovdje su se navijači sami organizirali s namjerom da izazovu nerede jer su znali da na utakmicu neće moći. Dinamo kao klub u čije su ime njegovi navijači ovo učinili ima moralnu odgovornost i kao ozbiljan klub mora povući drastične poteze. Od grčke policije zatražiti podatke svih navijača koji su bili u Grčkoj i svima na sve utakmice Dinama doživotno zabraniti dolazak", napisao je glazbenik na svom profilu, a u komentarima su se mnogi složili s njim. 

Podsjetimo, sukob je ranije osudio i Dinamo, a o nasilju u Ateni oglasila se i hrvatska Vlada. "Hrvatska Vlada najoštrije osuđuje navijačke nerede, nasilje i huliganizam u Ateni koji su doveli do tragičnog gubitka života jednog grčkog navijača. Izražavamo najdublju sućut obitelji preminulog mladića", naveli su u priopćenju poslanom medijima.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković nazvao je grčkog premijera Mitsotakisa te mu izrazio sućut i osudio nasilje.

VEZANI ČLANCI: 

– Ovakvo navijačko ponašanje predstavlja negaciju sporta koji promiče fair-play, toleranciju i respekt sportaša. Umjesto održavanja kvalifikacijske utakmice za najelitnije nogometno natjecanje Ligu prvaka, između hrvatskog i grčkog prvaka, GNK Dinama i AEK-a, svjedočimo stravičnim scenama iz Atene gdje dio navijača čini štetu hrvatskom nogometu. Ujedno, onemogućavaju sve druge navijače koji u pristojnom i civiliziranom ozračju žele pratiti nastupe hrvatskih klubova i Hrvatske nogometne reprezentacije – poručuju iz Vlade.

VIDEO Hiljson Mandela odbio duet sa Severinom: 'Ostao sam razočaran'

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar Idler
Idler
14:08 08.08.2023.

A jel se oglasila i ona Potkosica il kak več ?

DU
Deleted user
14:28 08.08.2023.

Baš sam mislio kakve veze sad ovaj ima bilo s čime, je li se zatekao u Grčkoj, navija li za Dinamo ili Grke, član neke udruge koja bi imala veze s ovim događajem, onda vidim komentare koji objašnjavaju sve. Znači čekamo očitovanje onog kuhara Špičeka, policajca iz Konga koji je privodio one usvajatelje, modnog mačka i pjevača Katalenića.

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
14:50 08.08.2023.

drž se ti flaše

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije