VEČERNJI TV

VIDEO Ovaj incident stvorit će goleme probleme Dinamu, neki BBB-i još se skrivaju po Ateni?

Atmosfera na stadionu Maksimir tijekom utakmice Dinama i Astane
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
08.08.2023.
u 13:23

Sigurno je da će zbog ubojstva navijača neki BBB-i morati odgovarati, a grčki sud sigurno neće imati milosti

Grozne vijesti noćas (jutros) stigle su iz Atene, u sukobima navijača Dinama i AEK-a smrtno je stradao i jedan grčki navijač, pa je nakon svega utakmica koja znači borbu za Ligu prvaka postala posve nebitna.

Jer, ljudski život važniji je od bilo kakvog sportskog događaja. Još se ne zna kada će se utakmice Dinama i AEK-a odigrati, pretpostavlja se 15. i 19. kolovoza. Uefa je potvrdila prvi datum, drugi tek treba vidjeti. U studiju Večernjeg TV-a novinar Večernjeg lista Robert Junaci, koji dugi niz godina prati Dinamo, komentirao je događaje iz Atene.

VIDEO Večernjakovi Karlo Ledinski i Robert Junaci komentiraju odgodu utakmice Dinama i AEK-a

– Nažalost, bio sam svjedok mnogih navijačkih nereda, pa i onih poznatijih u Bergamu ili na Malti, ali nikada ti neredi nisu imali smrtni ishod. Ovo je za najveću moguću osudu, neshvatljiv je poriv tih huligana. Sigurno je da će zbog svega toga itekako odgovarati, netko za to ubojstvo mora odgovarati, a grčki sud sigurno neće imati milosti – rekao je Junaci.

Postoji li mogućnost da Uefa izbaci Dinamo iz Europe, kako to zazivaju Grci?

– Po meni, za to nema realne šanse, bila bi to nepravda za zagrebački klub koji nema krivice u ovome. Niti je prodavao karte za utakmicu, a niti se taj incident dogodio na stadionu. Zato sam uvjeren da ne postoje nikakve šanse da Dinamo izbace iz Europe.
No, Dinamo će, nažalost, itekako biti žrtva ovog huliganstva u Ateni.

VEZANI ČLANCI:

– Za početak, morat će odgađati još neke utakmice HNL-a, a pitanje je i što će biti s nekim transferima koji su se trebali dogoditi 15. kolovoza, nakon odigranog uzvrata u Maksimiru. Kao što znamo, Nizozemci su pisali da će Ivanušec put Feyenoorda čim se završi uzvrat s AEK-om 15. kolovoza, a sada će se na Gospu igrati tek prva utakmica između AEK-a i Dinama. Naravno, sve ovo je velika sramota za Dinamo i hrvatski nogomet, koliko god ni klub ni Savez ne mogu utjecati na ponašanje navijača i nedužni su u ovom slučaju – zaključio je Junaci.

U emisiji je otkriveno i da usmrćeni navijač nije stradao u glavnoj tučnjavi koja se dogodila pred stadionom, nego u jednoj "popratnoj" tučnjavi kada su navijači AEK-a krenuli u osvetu. Tada je nesretni navijač pogođen oštrim predmetom u ruku te je nekontrolirano iskrvario.

Atenska policija uhitila je stotinjak Bad Blue Boysa, neki su uspjeli pobjeći, a ne zna se skrivaju li se još po Ateni ili su uspjeli napustiti grad.

VIDEO Sukob hrvatskih i grčkih navijača na ulicama Atene

Komentara 77

BL
blackeder2022
13:59 08.08.2023.

Ovo je rezultat sveopće laži u ovom hrvatskom društvu , kad se huligani,sileđije i probisvijet nazivaju navijačima a ne ono što i jesu i čega se oni i ne srame a to ima svoje ime a to je kriminalci i i uaslužuju policijski i pravosudni tretman onakav kakav su si i izabralu ,kao kriminalci ,isto kao i kvazi novinari koji ih glorificiraju i od njih prave žrtve policijske kvazi represije i prikazujući ih kao patnike i žrtve borbe za klub a ne kao ono što oni neskriveno i jesu ,j kriminalci.Stoga su takvi kvazi novinari koji stvaraju lažne "ispravne" navijačke vrijednost veća opasnost od tih kolega kriminalaca koji u biti opravdavaju indirektno njihove kriminalna dijela pod krinkom navijačke ljubavi!

BI
billynik
15:07 08.08.2023.

I dalje te huligane nazivate navijačima?

Avatar Barba
Barba
13:39 08.08.2023.

To treba dobro ispendrečiti i zabraniti ulaz na bilo koju sportsku priredbu doživotno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije