Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Noć za pamćenje

VIDEO Alka Vuica spotaknula se na pozornici, a Senna M zaplakao: Megadance party

Foto: Voyo screenshot, RTL
1/6
10.02.2024.
u 09:45

Sinoć je održan Megadance party u zagrebačkoj Areni, a vjerujte, bilo je jako zanimljivo! Nastupilo je dvadeset izvođača.

Jedna od najiščekivanijih zabava 2024. godine svakako je Megadance Party koji se održao sinoć, 9. veljače. Nastupilo je dvadeset domaćih glazbenih izvođača u prepunoj zagrebačkoj Areni, a koja se orila popularnim hitovima i vratila sve u prošlost. Devedesete su bile lude godine glazbene domaće scene, a tako je bilo i sinoć. Popularni Senna M poručio je: „Hvala što ste uljepšali moj posljednji koncert“, kazao je glazbenik i zatim zapjevao hit „Indijanac“ uz neke njegove plesne pokrete. 

- „Bravo. Večeras ste čuli divne izvođače 90-ih. Bile su tu i plesačice, prešao sam sedam mora, sedam gora, staračke domove da bi našao plesnu grupu“ – poručio je e otpjevao i hit „Beba“ nakon kojeg je najavio i iznenađenje. „Imam iznenađenje, vraćam se za minutu“, kazao je pjevač i zatim nestao s pozornice. Publika je bila vrlo znatiželjna, a on je zatim publiku zamolio da svi zaplešu uz pjesmu „Čovjek s neba“. 

Senna M je zahvalio publici što je ujedno i proslavila s njim njegov 70. rođendan, a nakon nastupa je za RTL.hr otkrio kako se osjeća. "Ove suze tu, ja se znojim", našalio se pjevač. "Pune su mi oči suza, sav se tresem. Mislio sam da sam operiran od toga, da ja ne mogu biti emotivan, ali ova publika me totalno raskalila", dodao je. Ispričao je i svoje planove. "Mene čeka već za dva dana London, za sedam dana Dubai. Sad je problem što sam ja emotivno dirnut i kako ću ovo zaboraviti?", ispričao je. Senna M je svoj prvi koncert imao sa samo šest godina, a u 64 godine glazbenog života, ovaj koncert je, kako kaže, nešto što će zauvijek pamtiti.

1/6

Osim njega, na pozornicu je došle i disko kraljica „Ella“. "Dobra večer Arena, hajmo", poručila je pjevačica Ella i zapjevala svoj hit "Iza ponoći". Ella je privukla pažnju neobičnom modnom kombinacijom. Odjenula je crni čipkasti kombinezon ispod kojeg se naziralo donje rublje, a na nogama visoke sive čizme s resicama. Pjevačica se rasplesala na pozornici i izvela pjesme "Povedi me" i "Nek´ se selo okrene na peti". Pjevačica je u jednom trenutku počela i fućkati.

VEZANI ČLANCI:

"Bilo je izvrsno. Malo mi je nezgodno što je okrugla pozornica, vidjet ćemo kako je ispalo po komentarima", rekla je Ella. "Najbolje iz onih vremena mi je bilo to što sam imala 30 godina manje", našalila se. "Više smo ružili, nastupali, ljepše je biti mlađi", ispričala je Ella nakon nastupa. "U tvojim mislima", pjesma je s kojom je nastupio glazbenik Sandi Cenov. Atmosfera se užarila, pogotovo kad je uslijedila pjesma "Kad srce kaže da".

Foto: Voyo screenshot, RTL

Pjevačica Alka Vuica započela je nastup svima poznatom pjesmom "Laži me" uz plesačice. Alka je pažnju plijenila u zelenom šljokičastom odijelu, na glavi je nosila perje, a na nogama je imala štikle s debelom platformom. Alka je rasplesala cijelu Arenu i raspjevala uz hit "Otkad te nema". U jednom trenutku se spotaknula i pala. Pjevačica Ivana Banfić zablistala je u dugoj šljokičastoj haljini, a nastup započela pjesmom "Predaleko". Grupa ET nastup je započela dobrim starim hitom "Prazan stan".

Došla je i grupa Colonia na red. Pjevačica Ivana Lovrić, koja je nedugo prije nastupa za RTL.hr otkrila da je trudna, zablistala je u crnim hlačama i crnoj majici, a liniju prekrila dugom žutom jaknom. Pjevačica i bivša voditeljica Vlatka Pokos zablistala je na pozornici u šljokičastoj haljini i zapjevala pjesmu "Kad će taj petak". "Gdje je moja generacija, da vas čujem", poručila je pjevačica. "Ja naročito volim mlađe dečke", dodala je Vlatka. 

Dance manija vladala je sinoć u najvećoj hrvatskoj dvorani, zagrebačkoj Areni. Na Megadance partyju na jednom su se mjestu okupile najveće zvijezde hrvatske plesne glazbe, te nas još jednom podsjetili na glazbeni žanr, koji je punio dvorane 90-ih godina prošlog stoljeća. Program su otvorili Albina i grupa Groovetastic, predstavnici novog vala hrvatskog dancea, a onda su se jedni za drugim redali predstavnici cro dancea. Svi su imali po 10-15 minuta nastupa u kojem su se redaki njihovi najveći hitovi, te se tako Arena pretvorila u veliki plesni podij. Zanimljivo je da je pozornica bila na sredini dvorane, kao u velikoj diskoteci. Nakon Groovetastic nastupili su Denis & Denis, a za šalu vazda raspoloženi Šajeta svoj je nastup otvorio riječima "Ja sam Aleksandra Prijović". Nakon njega vidjeli smo i saborskog zastupnika DP-a Davora Dretara, koji se vratio u svoj alter ego iz 90-ih Dreletronica i dobro rasplesao Arenu. Na scenu se nakon dugo vremena vratila i Mirjana iz grupe Mandi, koja je pjevala hitove "Zbog tebe" i "Nisi me bio vrijedan ti".

Oduševljenje publike izazvala je i Vlatka Pokos s "Petkom", a nakon nje vidjeli smo Vatrogasce, Emiliju Kokić, Karmu, Coloniju, te ET s novom pjevačicom Meri Andraković. Najveće oduševljenje izazvalo je izvođenje pjesme "Tek je 12 sati", od koje je, kako je kazao Boytronic, sve krenulo. Drago nam je nakon skoro 30 godina na pozornici bilo ponovno vidjeti i Ilana Kabilja, koji je je izveo "Prekasno za nas" i "Kad nema ljubavi". Nakon njega vidjeli smo i I Bee, Simpliciju, Alku Vuicu, Sandija, Ellu, te kao šećer na kraju Sennu M., koji je nastupio uz pratnju svoje originalne plesačke skupine. Senna se tako vratio na scenu nakon tri desetljeća, no odmah je kazao i kako je ovo njegov zadnji koncert. Zbog toga je i dva puta izveo "Bebu", praćen zborskim pjevanjem publike. Senna je sve oduševio svojim plesačkim sposobnistima ali i rečenicom kojom je završio nastup: "Hvala vam što ste sa mnom proslavili moj 70. rođendan".

Između nastupa atmosferu su odlično držali DJ Pucko i DJ Sugar G, koji su dio bogate povijesti zagrebačkih disko klubova. Oni su nas podsjetili i na neke zvijezde tadašnje scene koji više nisu s nama - Kasandru, Massima, Olivera, Čubija, Stavrosa i Juricu Popovića. Megadance u Areni bio je pun pogodak jer je pokazao da hitovi iz 90-ih nikad neće dosaditi!

VIDEO: Čemu se najviše vesele partijaneri na Megadance Partyju?

Komentara 3

ZA
zagabria4
10:25 10.02.2024.

Sve je to krenulo od Senne M, dobričine u čijem su studiju na zagrebačkoj Šalati uglavnom besplatno snimljeni mnogi od tih hitova. Naravno uz nezaboravnog i talentiranog Miru Buljana koji je uz Sennu sudjelovao u kreiranju većine tih hitova. Usput Tada je za razliku od danas bilo entuzijazma i kreativnosti, danas slabo talentirani autori pokušavaju kopirati hitmejkera Max Martina iako mu nisu ni do gležnja

Avatar rubinet
rubinet
11:29 10.02.2024.

Ta glazba nije bila revolucionarna. Tu nije bilo duboumnih i mudrih poruka. No, poslužila je u tom trenutku. I očito preživjela u našim * srcima i ponekad na radio postajama. (* ja sam rocker, ali slušao sam i to)

Avatar Felix24
Felix24
10:28 10.02.2024.

Nostalgija koja tjera mix suza radosnica i sjete na oči. Predivna vremena uz bezvremensku muziku 💙🥰🤗Hvala im SVIMA za svaku notu 🍀🎶🎵🎶🎵🎵🎵🎶🎶🎵🎶

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije