Bolna istinita priča

Alma Prica: Da je manje rata, manje bi se ratnih filmova snimalo

'halimin_nnn_ekr'
''
27.10.2012.
u 17:00

Premijeru ratne drame "Halimin put" redatelja Arsena Ostojića uveličala je samozatajna glavna glumica Alma Prica

Na zagrebačkoj premijeri filma "Halimin put" pažnju je privukla prvakinja hrvatskog glumišta Alma Prica, koja u drami Arsena Ostojića igra glavnu junakinju Halimu. Glumicu se ne može sresti na događanjima koja privlače domaće zvijezde pa nas je zanimalo zašto.

– Često me pitaju gdje sam sve ove godine. U kazalištu sam pa mi je čudno kad me pitaju kako je to vratiti se nakon osam godina na filmska platna – kaže Alma te dodaje da je Ostojić okupio odličnu ekipu zbog čega je pristala igrati u filmu temeljenom na istinitoj i bolnoj priči.

– Takvih tužnih priča je puno, a mislim da ih je dobro obraditi u filmu kako se ne bi ponovile – smatra 50-godišnjaka te komentira kritike da se snima previše filmova o ratu u BiH. – Da je manje rata, manje bi se ratnih filmova snimalo – tvrdi. Njezina kolegica Olga Pakalović svakodnevno putovanje iz Zagreba u Pisarovinu, gdje se film snimao, opisala je bezbolnim.

– Nije mi bilo teško ustajati u zoru jer smo napravili kvalitetan posao – ističe 33-godišnja glumica. Radnja drame smještena je u poslijeratnu BiH gdje Halima traži biološku majku (Olga Pakalović) svog poginulog sina kako bi ga mogla identificirati.

 

Komentara 2

KA
karambita
18:30 27.10.2012.

Da je manje sexa, manje bi i ljudi bilo.....ali Alma je otkrila ono sto do sad nismo znali.pihhhhh

QW
qwas33333
12:35 28.10.2012.

da je više ideja, više umjetnosti i više onih koji žele financirati bilo kakav film koji nije ratni bilo bi manje ratnih filmova. ovo me podsjeća na vrijeme poslje drugog svjetskog rata kad film bez partizana je bio kao danas srpski film bez Nikole Koje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije