zvijezda TikToka

Amerikanac oduševio na Supertalentu: 'Nisam očekivao da će stvari otići tako daleko. Na Balkanu me jako cijene'

Foto: Instagram
1/5
06.11.2022.
u 07:00

Američki tiktoker Justus Reid ima 400 tisuća pratitelja, radi u Nacionalnoj gardi, a iza njega je i nastup u 'Supertalentu'.

Justus Reid mlada je zvijezda TikToka, Amerikanac je i radi u Nacionalnoj gardi, ali njegova glavna publika dolazi s Balkana. Samouk je u pjevanju kao i njegova cijela obitelj, a iako ga Hrvati znaju već otprije s te društvene mreže, šira javnost i starija publika bolje ga je upoznala u showu "Supertalent" u kojemu je zadivio žiri i dobio četiri "DA" za prolazak dalje. Balkanske pjesme počeo je pjevati tako što je jednom slučajno ostavio negativan komentar za poznati automobil Yugo, nakon čega su ga u komentarima zasuli lavinom uvreda. Kao ispriku, počeo je svirati i pjevati naše pjesme, a osim hrvatskih, pjeva i srpske, makedonske, slovenske...

Žiri nije mogao vjerovati svojim ušima, ali i očima kada ste se popeli na pozornicu i zapjevali. Što ste osjećali u tom trenutku? Jeste li bili nervozni?

Jako sam bio nervozan. Za mene je jako teško zapamtiti hrvatske pjesme i na probama niti jednom nisam uspio zapamtiti baš sve riječi kako treba. Mislio sam da nisam dovoljno pripremljen i znao sam da jednostavno moram dobro to izvesti. Jako sam sretan kako je sve ispalo.

Foto: Nova TV
Kako i zašto ste odlučili doći u Hrvatsku i predstaviti se našoj publici?

Ukratko, malo sam istraživao "Supertalent" i shvatio sam da bi to bila sjajna prilika. I bio sam u pravu, bilo je jako zabavno!

Dolazite iz Južne Dakote i radite u Nacionalnoj gardi. Kako ste onda počeli pjevati, i to ni više ni manje nego na hrvatskom?

Dolazim iz obitelji pjevača, ali svi smo samouki. Moj brat, sestra i otac, svi pjevaju i sviraju gitaru, ali svi imamo neke svoje stilove. Pjevanje na hrvatskom zahtijeva puno vježbe, ali čini mi se da sam počeo hvatati korak s tim!

Što vam pomaže kod učenja stihova na stranim jezicima i razumijete li ih dok ih učite?

Sve je pitanje prakse. Sve preporuke za pjesme dobijem od svojih obožavatelja i često ih volim učiti uživo pred njima tako da mi publika može ispraviti naglaske. Uvijek prvo pretipkam pjesme fonetski tako da ih prvo mogu naučiti.

Jeste li imali vremena posjetiti naše gradove, isprobati hranu? Sviđa li vam se Hrvatska?

U Hrvatskoj mi je bilo odlično, ali je put bio vrlo kratak i nisam dobio priliku otići izvan Zagreba. Nemam reći ništa osim pozitivnih stvari i nadam se da će mi iduće putovanje trajati malo duže.

Na TikToku imate više od 400 tisuća obožavatelja koji vas prate. Kako ste došli do toga i zašto ste se fokusirali na Balkan? Jeste li očekivali ovoliko obožavatelja kada ste tek počeli?

Prvo sam krenuo s američkom glazbom i nekako sam sasvim slučajno završio tako da pjevam strane pjesme. Balkanska glazba nekako je najbolje prolazila kod pratitelja i tako sam odlučio ostati vjeran tome. Nikad nisam očekivao da će to otići ovoliko daleko. Trenutačno, volio bih se i dalje fokusirati samo na Balkan jer je to moja trenutačna publika, barem najvećim dijelom. Cijene mene i moje pjevanje, onako kako moji američki prijatelji i publika nikada ne bi.

Foto: Instagram

Napisali ste pjesmu na hrvatskom?

Napisao sam pjesmu za hrvatske ljude i dio nje sam napisao na hrvatskom jeziku. Hrvatski dio sam napisao na engleskom i onda sam iskoristio svog hrvatskog prijatelja za pomoć i prijevod. Sve riječi su gotove i imam demo snimku na koju sam ponosan, ali nemam još finalnu verziju. Veselim se tome da je podijelim s vama u cijelosti!

Što ćete nam iduće izvesti na pozornici "Supertalenta"?

Volio bih pjevati pjesmu koju sam sam napisao, ali tko zna što se može dogoditi.

VIDEO Anđa Marić nakon dugo vremena prošetala je modnom pistom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije