Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslušajte pjesme

ANKETA Je li refren favorita ovogodišnje Dore Baby Lasagna identičan refrenu švedskog benda?

Foto: Youtube Screenshot
1/5
11.01.2024.
u 14:04

Pjesma upečatljivog ritma i refrena ušla je u uho i obožavateljima Eurovizije diljem svijeta, a neki su slušatelji primijetili veliku sličnost u refrenu ove pjesme i pjesme 'Party In My Head'  švedskog benda PAIN.

Na ovogodišnjoj Dori s pjesmom ”Probudi usne moje” trebala je nastupati Zsa Zsa, ali je pjevačica odustala od sudjelovanja i umjesto nje ćemo na ovogodišnjoj Dori, koja se krajem veljače održava na Prisavlju, slušati Baby Lasagnu s pjesmom “Rim Tim Tagi Dim”. Kada je ova pjesma puštena u radijski eter, odmah je privukla pažnju publike i mnoge je oduševila te upravo ovog mladog izvođača vide kao favorita glazbenog natjecanja i mogućeg predstavnika Hrvatske na Euroviziji.

Pjesma upečatljivog ritma i refrena ušla je u uho i obožavateljima Eurovizije diljem svijeta, a 24 sata objavljuje kako su neki slušatelji primijetili veliku sličnost u refrenu ove pjesme i pjesme ''Party In My Head''  švedskog benda PAIN. 

– Pjesma ''Rim Tim Tagi Dim'' neodoljivo podsjeća, a samim time potencijalno je i plagijat pjesme iznimno poznatog švedskog benda PAIN. Refreni su praktički identični. Refren je prvih osam taktova skoro jednak. Pa i tekstualno se ne razlikuju znatno – izjavio je za  24sata veliki obožavatelj ovih švedskih metalaca koji je i jedan od administratora njihova službenog fan pagea. 

 

Čujete li sličnost u refrenu pjesme Baby Lasagne i švedskog benda PAIN?

 Mnogi su se zapitali tko se krije iza zvučnog imena Baby Lasagna, a riječ je o glazbeniku Marku Purišiću koji se na Dori već natjecao 2019. s bendom Manntra.  Tada je izvodio pjesmu ''In the shadows''. Osim toga surađivao je i s Marinom Jurićem Čivrom. Marko niže uspjehe i u inozemstvu.

Prošle godine u veljači dobio je priznanje za album "Ravenblack" grupe Mono Inc zato što je taj album zauzeo prvo mjesto na ljestvici OFFIZIELLE DEUTSCHE CHARTS. Osim Marka, glazbom se bavi i njegov brat. Poznatiji je kao Val Perun i od 2022. godine je basist benda Mono Inc. Marko je pod imenom Baby Lasagna izbacio dvije pjesme, "IG BOI" te "Don‘t hate yourself, but don‘t love yourself too much".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije