BMI dodjela nagrada

[ANKETA] Slušali ste ih cijelu godinu: Koja pjesma je vaš favorit?

Foto: DPA/Pixsell/Reuters
1/10
06.10.2016.
u 19:00

Polovicu pjesma s liste napisali su britanski tekstopisci. Uspjeh na inozemnom, posebice američkom tržištu, velik im je uspjeh

I ove godine, 10. listopada u Londonu dodjeljuju se nagrade Broadcast Music Inc (BMI) kako bi se nagradilo trud tekstopisaca u različitim žanrovima i proglasila pjesma godine.

Nominirano je 10 pjesama, a među njima su i izvođači poput Adele i hita "Hello", Eda Sheerana i uspješnice "Thinking Out Loud", pjevačice Ellie Goulding i pjesme "On My Mind" te Georgea Ezra i hita "Budapest". Na popisu se također nalaze pjesme Fall Out Boya, Ariane Grande, Bretta Eldredgea, Davida Guette i Majora Lazera. 

Polovicu pjesma s liste napisali su britanski tekstopisci. Uspjeh na inozemnom, posebice američkom tržištu, velik im je uspjeh. Tako priznanje na londonskoj dodjeli nagrada postaje pravi napredak u njihovim karijerama. Iako će samo jedna skladba odnijeti nagradu za pjesmu godine, tekstopisci svakog od 10 hitova primit će nagradu BMI London Pop.

Pogledajte sve nominirane: 

Adele – "Hello", tekstopisac: Adele Adkins

Ariana Grande – "One Last Time", tekstopisac: Giorgio Tuinfort

Brett Eldredge – "Lose My Mind", tekstopisci: Gian Piero Reverberi, Gianfranco Reverberi, Heather Morgan, Ross Cooperman, CeeLo Green, Brett Eldredge

David Guetta feat. Nicki Minaj, Bebe Rexha & Afrojack – "Hey Mama", tekstopisci: Giorgio Tuinfort, Afrojack, Alan Lomax, John A. Lomax, Sr., Bebe Rexha, Ester Dean, Nicki Minaj, Sean Douglas

Ed Sheeran – "Photograph", tekstopisci: Ed Sheeran, Johnny McDaid

Ed Sheeran – "Thinking Out Loud”, tekstopisac: Ed Sheeran

Ellie Goulding – "On My Mind", tekstopisac: Ellie Goulding

Fall Out Boy – "Uma Thurman", tekstopisci: Liam O’Donnell, Jack Marshall, Robert Mosher, Andy Hurley, Pete Wentz, Patrick Stump, Joe Trohman, Jake Sinclair

George Ezra – "Budapest", tekstopisac: George Ezra

Major Lazer & DJ Snake feat. MØ – "Lean On", tekstopisci:Karen Ørsted

Na gala događaju u Dorchester hotelu glazbeniku Stingu bit će uručena nagrada BMI Icon. Londonska dodjela nagrađuje europske i britanske tekstopisce i izdavače i to one koji su zaslužni za najslušanije pjesme 2015. na radiju i televiziji. 

>> Eurosong 2017: Tko bi od ovih izvođača mogao predstavljati Hrvatsku?

Komentara 1

PA
Pajkoslava
23:13 06.10.2016.

helloouuuuu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije