BOLEST

Arsen Dedić u Padovi čeka transplantaciju

24.01.2004.
u 00:00

"Bude li sve u redu, a bit će, sve ćemo na vrijeme obavijestiti", kazala je Gabi Novak

PADOVA - Na odjelu kirurgije Sveučilišne bolnice u Padovi od četvrtka leži hrvatski glazbenik i pjesnik Arsen Dedić koji je ipak prihvatio poziv dr. Nele Sršen da dođe na presađivanje jetra u tu uglednu bolnicu. Poziv je potvrdio i glavni direktor padovanske Sveučilišne bolnice dr. Adriano Cestrone poručivši Arsenu da će za njega zahvat i liječenje biti besplatni.

Prevladalo je, čini se, ipak to što je ekipa za presađivanje jetra padovanske bolnice pod vodstvom primarijusa prof. dr. Davida D"Amica jedna od vodećih u Europi s višegodišnjim iskustvom upravo u presađivanjima jetra sa mrtvih i živih donora te da se brže nego u Hrvatskoj može naći pogodan davatelj.

Kako smo jučer doznali od dr. Nele Sršen, članice transplantacijske ekipe prof. D"Amica, Arsen je dobio posebnu sobu u kojoj je sam, kako to i zaslužuje umjetnik njegova glasa. Sljedećih će se dana obaviti potrebne pretrage i konzultacije s gastroenterolozima, kardiologom, anesteziologom, a nakon toga ekipa za presađivanje donijet će konačnu odluku kako bi se preko Eurotransplanta širom Europske Unije potražila jetra pogodna za presađivanje.

- Najvažnije je da se dotad Arsen oporavi i tjelesno i psihički - objašnjava dr. Sršen.

Arsenova supruga Gabi Novak zasad je još u Zagrebu i s mnogo optimizma iščekuje vijesti iz Padove. Doduše, u tomu je ometaju pa čak i ljute neprestani novinarski upiti o Arsenovu zdravlju.

- Uopće ne želim komentirati ni to gdje je Arsen ni to kako se sad osjeća. Vjerujte, naša se obitelj nikad nije na taj način eksponirala i neće ni odsad - kazala je gospođa Gabi, podsjetivši kako je u tisku već bilo dovoljno napisa o Arsenovoj bolesti, a usto je objavljeno i njegovo otvoreno pismo.

- Bude li sve u redu, a bit će - na kraju kratkog razgovora kazala je Gabi - budite uvjereni da ćemo sve na vrijeme obavijestiti.

OTTONE NOVOSEL, RENATA LACKO

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije