Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FAVORIT DORE

Baby Lasagna odgovorio na optužbe za plagijat: 'Primijetio sam i ja da su dva takta slična'

Foto: Youtube Screenshot
1/5
11.01.2024.
u 15:07

- Ako me optuže za plagijat? To nije dobra vijest, ali takve su stvari česte u glazbenoj industriji. Eto, ne znam, vidjet ćemo, kazao je glazbenik i dodao da nije nikog svjesno krao

Nakon što je u medijima osvanula vijest da refren pjesme Baby Lasagne  'Rim Tim Tagi Dim' podsjeća na pjesmu 'Party In My Head' banda Pain. 

– Pjesma ''Rim Tim Tagi Dim'' neodoljivo podsjeća, a samim time potencijalno je i plagijat pjesme iznimno poznatog švedskog benda PAIN. Refreni su praktički identični. Refren je prvih osam taktova skoro jednak. Pa i tekstualno se ne razlikuju znatno – izjavio je za  24sata veliki obožavatelj ovih švedskih metalaca koji je i jedan od administratora njihova službenog fan pagea. 

Marko Purišić, odnosno Baby Lasagna, kaže da je prije par dana već dobio poruke obožavatelja švedskog benda oko refrena. 

- Primijetio sam i ja da su nam prva dva takta slična, i onda se kasnije razdvajaju. Nisam nikoga svjesno krao - tvrdi Purišić. 

Čujete li sličnost u refrenu pjesme Baby Lasagne i švedskog benda PAIN?

- Ako me optuže za plagijat? To nije dobra vijest, ali takve su stvari česte u glazbenoj industriji. Eto, ne znam, vidjet ćemo - zaključio je. 
 Mnogi su se zapitali tko se krije iza zvučnog imena Baby Lasagna, a riječ je o glazbeniku Marku Purišiću koji se na Dori već natjecao 2019. s bendom Manntra.  Tada je izvodio pjesmu ''In the shadows''. Osim toga surađivao je i s Marinom Jurićem Čivrom. Marko niže uspjehe i u inozemstvu.

VEZANI ČLANCI: 

Prošle godine u veljači dobio je priznanje za album "Ravenblack" grupe Mono Inc zato što je taj album zauzeo prvo mjesto na ljestvici OFFIZIELLE DEUTSCHE CHARTS. Osim Marka, glazbom se bavi i njegov brat. Poznatiji je kao Val Perun i od 2022. godine je basist benda Mono Inc. Marko je pod imenom Baby Lasagna izbacio dvije pjesme, "IG BOI" te "Don‘t hate yourself, but don‘t love yourself too much".

VIDEO: Hakiran Let 3! Mrle u očaju: 'Prijetnje hakera su sablasne!'

.
Ključne riječi

Komentara 3

MO
moroder12
16:20 11.01.2024.

ako je tako, onda je svaka druga pjesma danas plagijat...prva dva takta su možda slična

Avatar Pak
Pak
16:15 11.01.2024.

Bedastoća. Dva takta u refrenu slična i ono "who-oh" koje ima u mali milijun pjesama. To je kao da optužimo Pain da su to "who-oh" ukrali od Misfitsa.

MA
majeltomoguce
16:07 11.01.2024.

Ja sam glezbena truba, ali kako ovo može biti plagijat "Party In My Head"??? Ne kužim, što ubrzali su ili nešto drugo - ja ne vidim niti jednu sličnu stvar - nisam analizirao riječi, ali melodija je kompletno drugačija meni kao laiku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije