the black room

Bend iz Rijeke na sceni je gotovo desetljeće, a trenutno rade na novom albumu koji najavljuju novim singlom

Foto: Kristina Barišić
1/4
28.11.2023.
u 06:00

Riječki indie trojac The Black Room nastao je 2014. godine, a čine ga vokal i gitara Jakov Katalinić, na gitari, basu i klavijaturama je Leo Ventin i Ivan Ritoša na bubnjevima, a sada su izbacili novi singl 'Future moments'.

Riječki indie trojac The Black Room nastao je 2014. godine, a čine ga vokal i gitara Jakov Katalinić, na gitari, basu i klavijaturama je Leo Ventin i Ivan Ritoša na bubnjevima. Bend je nastao tijekom Leovog i Jakovovog druženja uz gitare, a dvije godine nakon nastanka objavili su svoj debitantski album "In This Town Lies A City".

Nakon pozitivnih recenzija uslijedili su i brojni nastupi, kao i oni na najvećim regionalnim festivalima poput INmusica i Indirekta, a uz to su i 2018. godine izdali EP "After Dark", a prošle godine nastao je i "Motel Monaco". Trenutno rade na novom albumu, koji se nadaju objaviti na proljeće, a najavljuju ga naslovnim singlom "Future Moments" kroz koji istražuju koncept prisjećanja na prošlost dok istovremeno zamišljaju budućnost. Pjesma vrvi stihovima koji se bave složenosti ljudskih emocija, nostalgije i snage sjećanja.

- Središnja tema pjesme vrti se oko ideje promišljanja prošlih iskustava i načina na koji ona oblikuju našu percepciju sadašnjosti i budućnosti. Potiče slušatelje da prigrle svoja sjećanja, i pozitivna i negativna, jer pridonose osobnom rastu i razumijevanju - objašnjavaju.

U videospotu su se također koristili konceptom sjećanja, i to kroz razne vizualne metafore, a tu su i elementi znanstvene fantastike. Spot je sniman na nekoliko lokacija, i to od Limskog kanala do Učke, središnje Istre te Rijeke. Njihov uradak kod publike je naišao na iznimno pozitivne reakcije.

- Što od publike, što od kritike. Tako da nam je to iznimno drago, pogotovo dio oko feedbacka publike - ističu The Black Room. Što se tiče planova za dalje, kažu da su trenutno najviše posvećeni radu na albumu.

- Pogotovo jer veliki dio snimamo sami. Tako da nam je većina fokusa na produkciji, video materijalu i općenito na novom izdanju kao cjelini. Ali svakako planiramo i koncerte uživo kako se snimanje albuma bliži kraju. Ali sve u svoje vrijeme - kažu. Posebno nas je zanimalo i kako su odabrali ime za svoj bend.

VEZANI ČLANCI

- Ime je nastalo u žurbi, 'ajmo tako reći. Ukazala se prilika za live nastup u Rijeci, ali tada još nismo imali konkretno ime. Bilo je nekih ideja, ali niti jedna se nije zadržala. Tako da smo se gotovo na dan printanja plakata za koncert odlučili za The Black Room. Inspiracija je bio istoimeni stari noir film - kažu te u šali dodaju da nesuglasice rješavaju uz pivo.

- Ako dođe do nekakvih nesuglasica, obično pokušamo sjesti svi zajedno i otvoreno vidjeti gdje je problem. Ali od početka nekako imamo demokratski pristup bendu tako da svi mogu dati svoj input bez obzira na instrument. Bitno nam je da smo na kraju svi zadovoljni finalnim produktom - kažu te objašnjavaju kako to da glazbu stvaraju na engleskom.

- Prirodno nam dolazi pisati na engleskom jeziku, jer većinom i slušamo stranu glazbu koja je u velikoj većini na engleskom. I osobno nam engleski zvuči tečnije i zahvalnije za izraziti se. Samim time nam se i na neki način otvaraju i vrata za proboj na strana tržišta - objašnjavaju The Black Room.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije