ISPRIČAO SE

Biskup zabranio snimanja u crkvama zbog "skandaloznog" glazbenog spota

Nika Zorjan
Foto: Facebook
1/4
03.06.2022.
u 17:25

Biskup Peter Štumpf rekao je da je do te "sramote" došlo nepažnjom. Ispričao se vjernicima i zabranio sva snimanja u crkvama i kapelama na području biskupije ukoliko nije riječ o stvarnom vjerskom obredu

Zbog video spota "crkvenog vjenčanja" slovenske pjevačice objavljenog na društvenim mrežama, biskup iz Murske Sobote zabranio je sva snimanja u crkvama koja nemaju veze sa stvarnim vjerskim obredima. Video prikazuje "crkveno vjenčanje" lokalne pjevačice Nike Zorjan pri čemu sudionici, uključujući i glumca svećenika, izazovno plešu ispred oltara i u crkvenom dvorištu. 

"Mlada" u crkvenom dvorištu više nije u vjenčanici već je odjevena u kaubojske čizme i kratke hlačice. Sve je snimljeno u stolnoj crkvi svetog Nikole u Murskoj Soboti, gradu na sjeveroistoku Slovenije.  Biskup Peter Štumpf rekao je da je do te "sramote" došlo nepažnjom. Ispričao se vjernicima i zabranio sva snimanja u crkvama i kapelama na području biskupije ukoliko nije riječ o stvarnom vjerskom obredu.

Snimanje ovakvog sadržaja u prostoru crkve i objava videa na društvenim mrežama, predstavljaju kršenje svetosti prostora crkve i njezine sakralne namjene, naveo je biskup. Osim toga, tim sadržajem se "šire negativni stereotipi o crkvi kao ustanovi, izruguje svetosti sakramenta ženidbe, svećeničkom pozivu i vjeri kao važnoj vrijednosti", navele su crkvene vlasti biskupije na sjeveroistoku Slovenije.

Pjevačica Nika Zorjan izjavila je da na reakciju biskupa nema poseban komentar, no da svi koji žele imati mišljenje o spomenutom slučaju pogledaju njezin spot. 

VIDEO: Slavlje u Engleskoj: kraljica je na tronu već 70 godina 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar crazy_bat
crazy_bat
17:34 03.06.2022.

Flundra misli skupiti preglede spota? Ne bu išlo.

14
1.4142136
20:30 03.06.2022.

U braku sam trideset godina i bilo je Padova i ludila pa dizanja i ljubavi ali nikad nismo odustali jer nismo kukavice!Samo najhrabriji izdrže i shvate da su pobijedili.

AM
Amen
20:26 03.06.2022.

Raspoznati dobro od zla cilj je naše inkarnacije ili ti prosto seljački Života!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije