Doznale su kaznu

Bivša TV voditeljica i njena prijateljica pravomoćno osuđene da su sinu našeg političara prijetile smrću

Zagreb: Suđenje za prijetnju Tomislavu Đakiću
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/7
19.08.2024.
u 16:34

U to vrijeme Tomislav Đakić je bio u stanu s djevojkom Marijom Sabljo koja je u strahu odmah zvala policiju. Lana Babić i Karmen Barić odmah nakon toga bile su uhićene i osuđene na po osam mjeseci uvjetnog zatvora.  Vrijeme lišavanja slobode od 30. ožujka u 13.30 sati do 31. ožujka u 15.19 sati, odbija im se od kazne.

Zbog prijetnji smrću Tomislavu Đakiću, sinu HDZ-ova saborskog zastupnika Josipa Đakića iz Pitomače, pravomoćno su osuđene dvije djevojke. Kako piše Danica.hr, bivša TV voditeljica Karmen Barić i njena prijateljica Lana Babić došle su u ožujku 2020. pred vrata Đakićeva stana, te su mu prijetile riječima: “Ubit ćemo te, izađi vani, neće ti ni policija pomoći, ti si naš”. U to vrijeme Tomislav je bio u stanu s djevojkom Marijom Sabljo koja je u strahu odmah zvala policiju. Lana i Karmen odmah nakon toga bile su uhićene i osuđene na po osam mjeseci uvjetnog zatvora.  Vrijeme lišavanja slobode od 30. ožujka u 13.30 sati do 31. ožujka u 15.19 sati, odbija im se od kazne. 

Babić se na sudu branila rekavši da je  bila revoltirana činjenicom da je dan ranije Tomislav Đakić zvonio na portafon njezinih roditelja i vikao zašto mu ona ostavlja prijeteće letke. Dodala je da su zbog toga ona Karmen Barić i njihov prijatelj Adnan Kočić došli na vrata Đakićeva stana. Karmen i Lana opovrgnule su da su mu prijetile smrću. Sve to počelo je nakon ranijeg incidenta kad su se Tomislav i njegova djevojka na benzinskoj crpki naguravali s Karmen i Lanom.

VEZANI ČLANCI:

Tada su bili optuženi da su lani u ožujku oko 20.30 sati na INA-inoj benzinskoj na Ksaverskoj cesti u Zagrebu remetili javni red i mir. Prema optužnom prijedlogu zagrebačke policije, Karmen je bila u društvu Lane, a u benzinsku su došli Đakić i Maria. Karmen je rekla: “Evo Đoke kretena”. Đakić je to čuo pa im je uzvratio: “Ne obraćajte mi se, ku**e iz Dubaija. Lana, ti si ku**a i ideš po Montrealu”. Nakon toga, uslijedio je kaos, tvrde u policiji, počelo je naguravanje i udaranje. Lana je nasrnula na Mariu koju je udarila šakom u glavu, a Đakić je odgurnuo Lanu koja je pala na tlo te ju je potom Maria lupala rukama po tijelu. U tom času razdvojio ih je zaposlenik INA-ine postaje. Svjedok Bruno, radnik na benzinskoj postaji, kazao je da je četvorka napravila takav "rusvaj" da su morali pozvati policiju.

GALERIJA Omiljena serija u Hrvata uskoro se vraća s novim intrigama, ali i emotivnim trenucima i dramatičnim pričama

Zagreb: Suđenje za prijetnju Tomislavu Đakiću
1/37

Nakon izvođenja svih dokaza i pregledavanja snimke nadzornih kamera, sud je pozvao policiju da ispravi optužni prijedlog, odnosno pravilno navede redoslijed optuženika jer to nije odgovaralo činjeničnom opisu. Kako policija to nije učinila, već je odjednom dodala i “trećeokrivljenog Tomislava Šukića, što je novo ime i prezime u cijelom činjeničnom opisu”, sud nije imao izbora već odbaciti optužni prijedlog.

VIDEO Sjećate li se RTL-ova voditelja Marka Lušića? Više nije dio medijskog svijeta i iznenadit ćete se čime se sad bavi

Komentara 1

AK
Aka
18:31 19.08.2024.

Sve sami korisni članovi društva. Naša društevna krema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije