Anastasia Lenna

Bivša ukrajinska Miss priključila se obrani zemlje: "Dođite i borite se s nama"

Foto: Instagram
1/5
28.02.2022.
u 10:33

Anastasia je na svojem je Instagram profilu objavila fotografije na kojima nosi airsoft pušku, a objava je izazvala oduševljenje. Izgleda da je bivša Miss airsoft zamijenila onom pravom puškom.

U borbu protiv ruske invazije na Ukrajinu proteklih dana spremno je krenulo tisuće Ukrajinaca koji su odlučni u namjeri da obrane svoju domovinu. Među brojnim vojnicima, civilima i dobrovoljcima na bojišnici bi se mogla naći i bivša Miss Ukrajine Anastasiia Lenna (24). Kako prenosi New York Post pobjednica izbora ljepote Miss Grand Ukrajine 2015. godine odgovorila je na poziv da brani svoj dom i pridružila se ukrajinskoj vojsci. Koliko je odlučna u obrani svoje zemlje i svog rodnog Kijeva dala je naslutiti i na društvenim mrežama na kojima je objavila nekoliko fotografija na kojima pozira u maskirnoj uniformi držeći u ruci oružje kojim vješto barata još od ranije. "Svatko tko prijeđe ukrajinsku granicu s namjerom invazije bit će ubijen!", poručila je oštro protekli vikend Anastasiia u jednoj od objava te objavila fotografiju naoružanih vojnika koji blokiraju cestu i ulazak ruskih vojnika u grad. Podijelila je i fotografiju na kojoj su vojnici u šetnji s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim kojeg je nazvala 'pravim i snažnim vođom', a na svom Instagram Storyju objavila je i nekoliko snimaka na kojima se vidi kako u streljani vježba linijsko gađanje.

Zadivljena otporom koji su ukrajinski vojnici pružili Rusima mlada manekenka, glumica i TV voditeljica poručila je da se "ukrajinska vojska bori na takav način da bi NATO trebao podnijeti zahtjev za ulazak u Ukrajinu". Podijelila je naputke ukrajinske vojske civilima da uklanjaju što više prometnih znakova kako bi zbunili ruske vojnike.

- Uklonite sve znakove. Neprijatelji se ne znaju orijentirati po terenu. Pošaljimo ih ravno u pakao - poručila je Lenna je od početka invazije na svojim društvenim mrežama podijelila niz objava u kojima ističe i poziva podršku te traži donacije ukrajinskim oružanim snagama. - Dođite i borite se s nama - uputila je manekenka otvoreni poziv svojim pratiteljima na Instagramu kojih trenutno ima više od 202 tisuće, a zanimljivo da je čak 130.000 pratitelja dobila u protekla dva dana nakon što je vijest o njezinom borbenom duhu i namjeri da brani Ukrajinu obišla svjetske medije.

Lijepa Ukrajinka, koja se može pohvaliti i činjenicom da tečno govori čak pet jezika,  nakon karijere u modelingu posvetila se obrazovanju te diplomirala marketing i menadžment na Sveučilištu Slavistik u Kijevu. Nakon završenog fakulteta radila je kao menadžerica za odnose s javnošću u Turskoj, a jedno je vrijeme bila zaposlena i  kao prevoditeljica. Uz neustrašivu misicu uz Ukrajinu su stala i brojna poznata lica među kojima je holivudski velikan Sean Penn koji trenutno u Ukrajini snima dokumentaran film o vojnoj intervenciji koju Rusija provodi u Ukrajini. O ratu koji divlja iz dana u dan progovorio je za američke medije. - Ako rat ne popusti vjerujem da će Putin napraviti najstrašniju pogrešku za cijelo čovječanstvo - izjavio je slavni glumac i redatelj koji je, baš kao i mnogi, ostao oduševljen postupanjem ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskoga. - Predsjednik Zelenski i ukrajinski narod uzdigli su se kao povijesni simboli hrabrosti i principa - istaknuo je Penn koji još uvijek unatoč opasnosti nije napustio Kijev iz kojeg je proteklih dana pobjeglo nekoliko stotina tisuća Ukrajinaca među kojima je i bivša pobjednica Eurosonga Jamala. Pjevačica je iz Kijeva pobjegla sa svojom djecom pet dana nakon što su ruski okupatori ušli u grad. - Proveli smo skoro četiri dana u autu uz kratka zaustavljanja, bili smo bez hrane, koju u stanju šoka nitko nije ni pomišljao uzeti. Naše kretanje je izgledala tako da smo dva kilometra prošli za četiri sata - opisala je u suzama Jamala i na Instagramu objavila video s granice s Rumunjskom u kojem poručuje da se nada kako će iz ovog rata Ukrajina izaći kao pobjednik.

VIDEO Mia Dimšić i Damir Bačić govore o Dori i optužbama kako je pjesma Guilty Pleasure - plagijat

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
11:21 28.02.2022.

ja pomažem sirotoj U da počne da vežba na mom domaćem kratkotrzajnom i na kraju da očisti naoružanje

PA
pavlov
10:52 28.02.2022.

Ova je zadužena za podizanje morala i borbene gotovosti....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije