Gastroputovanje u Masterchefu jučer je završilo za 32-godišnjeg Zagrepčanina Bojana Končara, koji je bio najlošiji u eliminacijskom stres-testu u kojem je sa Srđanom i Vedranom trebao replicirati jelo poznate kuharice i vlasnice restorana Kapetanova kuća u Malom Stonu Lidije Kralj.
Falit će mi ljudi
– Zeznuo sam i točno sam imao osjećaj da sam nešto zeznuo. Kraj kao kraj, danas je kraj moje priče, a što se tiče kuhanja, tome neće skoro biti kraj. Zamalo sam se rasplakao, bilo mi je teško. Ovi će mi ljudi faliti, bez obzira na to što se vraćam obitelji, koja mi je još više falila. Sad je već kuća postala isprazna. Nadam se da ću i ja njima faliti. Naučio sam svašta, od osnovnih tehnika rezanja i kuhanja temeljaca do stvari koje nikada ne bih imao ideju napraviti. Izvanredno iskustvo, upoznao sam ljude, naučio mnogo stvari – priznaje Bojan. Ipak, veseli se povratku ritualima koji su mu tijekom natjecanja nedostajali.
– Jedva čekam da se vratim svojim guštima, vrtu i cvijeću. Jako volim cvijeće. A tek kad se provozam na svom motoru koji je bez mene spavao u garaži - veseli se Bojan, nadajući se da će uspjeti ostvariti veliki san i zaposliti se u nekom finom restoranu.
Skeptici oko njega
– Jedva čekam da nađem posao. Sad kad sam izašao iz showa, netko će sigurno ozbiljno shvatiti moju želju da radim u restoranu i nešto mi ponuditi. Neću odustati. Trenutačno sam posvećen svojoj obitelji, družim se s djecom, kuham im sve što sam naučio. Malo su bili skeptični prema mojim eksperimentima, ali na kraju su punih usta hvalili sve što sam im stavio na tanjur, kroz smijeh će Bojan, kojemu će od članova žirija u najboljem sjećaju ostati Tom:
– Jako cijenim njegovo mišljenje, ipak čovjek ima golemo iskustvo.
Sada se sjetio tražiti posao a što je do sada radio, živio od ženine plaće? Tko će ga zaposliti da mu pojede pola sadržaja frižidera, mogao bi skinuti 20-30 kg.