Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi znakovi bolesti

Bruce Willis na setu je nosio bubicu u uhu, bio je zbunjen te otvoreno pitao što radi tu

Bruce Willis
Foto: Dave Bedrosian/DPA/PIXSELL
1/11
17.02.2023.
u 11:26

Obitelj slavnog glumca prije godinu dana najavila je kako se zbog dijagnoze afazije povlači iz glume, a sada su otkrili kako mu je dijagnosticirana frontotemporalna demencija, a njegovi kolege znakove ove bolesti primijetili su tijekom rada s Bruceom na njegovim zadnjim filmovima

Članovi obitelji poznatog glumca Brucea Willisa ranije su objavili da je glumac dobio novu dijagnozu te da se njegovo zdravstveno stanje pogoršava. Naime, u proljeće prošle godine njegovi najbliži objavili su kako Willis boluje od afazije, a sada su podijelili da se radi o frontotemporalnoj demenciji.

"FTD opaka je bolest za koju mnogi od nas nikada nisu čuli i može pogoditi bilo koga. Za ljude starije od 60 to je najtipičnija forma demencije. Nema poznatog lijeka ili terapije za tu bolest i nadamo se da će se to u sljedećim godinama promijeniti. Kako se njegovo stanje pogoršava, nadamo se da će mediji malo više pisati o ovoj bolesti o kojoj treba podignuti svijest", stoji u izjavi koju su potpisala njegova djeca, supruga Emma i bivša partnerica Demi Moore te zahvalili svima na suosjećanju u posljednjih 10 mjeseci. 

Prije toga članovi njegove obitelji uz vijest o tome da boluje od afazije otkrili su i da će se zbog toga glumac oprostiti od glume, a sada su se javili i redatelji koji su radili s  njim prije nego što je dobio dijagnozu te otkrili da se i ranije vidjelo da postoje neke poteškoće u njegovu ponašanju.

U trogodišnjem razdoblju koje je prethodilo njegovu umirovljenju, Willis je snimio 22 akcijska filma, a kolege koji su s njim radili počeli su polako uviđati da glumcu snimanje postaje sve veća prepreka, a nedavno su i progovorili o tome, piše Daily Mail.

Naime, Bruce je 2020. godine snimao film ''Hard Bill'', a tada se dogodilo da je čak nekoliko puta pogrešno pucao tijekom snimanja te da mu je trebao netko da mu čita tekst kroz slušalicu. 

Iste godine Willis je imao problema i tijekom snimanja filma ''Američka opsada''. Fotografi s uhvatili detalj gdje se vidjelo da glumac ima slušalicu u uhu te si tako pomaže pri svladavanju teksta. 

Da mu se stanje pogoršava, vidjelo se i na setu filma ''Bijeli slon'' iz 2021. godine gdje je često bio zbunjen, a jednom je i otvoreno zapitao što tu radi. 

– Znam zašto si ti ovdje, ali zašto sam ja ovdje? – upitao je tada, a toga se prisjećaju dva člana glumačke postave.

Redatelj filma ''Out of Death'' bio je svjestan zdravstvenih tegoba koje su snašle glumca i zato je na snimanju ovog filma iz 2021. zamolio scenariste filma da Willisove rečenice budu kratke kako bi ih lakše zapamtio. 

Podsjetimo, Bruce je prije nego što se povukao iz glume bio svjestan da mu zdravstveno stanje više nikada neće biti dobro pa je počeo poduzimati korake kako bi osigurao svoju obitelj. Prvi put oporuku je promijenio 2009. godine kada se vjenčao sa sadašnjom suprugom, a potom ju je promijenio nekoliko mjeseci nakon što su dobili dvije kćeri – Mabel (2012.) i Evelyn (2014.), no u svjetlu ozbiljnosti svog sadašnjeg zdravstvenog stanja Bruce Willis odlučio je napraviti još jednu izmjenu. Otkako je doznao za afaziju, moždani poremećaj koji utječe na sposobnost komunikacije, prijavljivao se na gotovo sve uloge koje može kako bi što više zaradio i ostavio potomcima. Trenutačno se njegovo bogatstvo procjenjuje na oko 250 milijuna dolara.

VIDEO Let 3: Traktor nema veze s time što se u Srbiji podmeće u medijima, očekujemo od njih 12 bodova

Ključne riječi

Komentara 2

5S
505.scrtom
12:33 17.02.2023.

znači nezna gdje se nalazi i na setu pita što tu radi, ali milione kasirat za loše filmove, to zna. pa njemu onda još dobro, dok mu tako laufa.

ST
Stvarnost
12:22 17.02.2023.

On kao Bajden😂😂😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije