CRNI MAČAK

Čista novinarska petica za Edu Maajku

07.03.2003.
u 00:00

Edo je osvojio pet nominacija za Crnoga mačka, a Cubismo, Rundek i LVKY 4

Proglašenje ovogodišnjih nominacija za Novinarsku rock nagradu Crni mačak, čija će se svečana dodjela održati 21. ožujka u osječkoj dvorani Zrinjevac, pamtit će se po hip-hopu i finim kobasicama. Edo Maajka ime je koje se najčešće izgovaralo. A kako i ne bi, kad je za svoj debi album "Slušaj mater" taj hip-hop majstor neodoljiva bosanskoga šarma osvojio čistu nominacijsku peticu, rasprostrvši se s najvećim brojem nominacija (5 od mogućih 12), po raznim kategorijama, od debitanta godine do najboljeg albuma.

- Hvala vam što niste glasali za Thompsona - našalio se jedan od prezentera čitajući nominacije, dok su novinari, kako bi se u mačjem žargonu reklo, "omastili brk" uživajući u kolutićima kobasica i maslinama.

Sa četiri nominacije Edu Maajku u stopu slijede LVKY, Cubismo i Darko Rundek, dok je El Bahattee osvojio tri nominacije. Ipak, sve karte još nisu otkrivene, pa su neke stvari i dalje ostale pod velom tajne. Ne želeći otkriti tko će dobiti "Staroga mačka", rockersku nagradu za životno djelo, organizatori su istaknuli kako će nas do posljednjeg trenutka držati u neizvjesnosti.

Također, još nisu otkrivena ni imena voditelja rockerskoga spektakla u Osijeku, dok se po kuloarima šuška kako je riječ o jednom iznimno atraktivnom paru.

Uz dopadljive mačkaste likove, koji već šestu godinu prate vizualni imidž ove manifestacije, ove će godine, uz mačka u kaubojkama i kožnatoj jakni, osvanuti i antiratni plakati, dok će izvođači i ostali sudionici nositi posebno dizajnirane antiratne bedževe.

- To je naš odgovor Amerikancima i njihovom ratu protiv Iraka. Nadam se da ćemo time potaknuti hrvatske rock i hip-hop glazbenike da se uključe u ovu kampanju - poručio je na kraju Aleksandar Dragaš, član Savjetodavnoga tijela "Crnoga mačka".

ŽELJKA VUKOVIĆ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije