UŽIVAJU U LIVERPOOLU

Članovi Let 3 o Mami ŠČ: 'Ako je pjesma univerzalna, jezik nije važan'

Liverpool: Let 3 na medijskom druženju, voditelj bio odjeven u ženu s brkovima
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/15
05.05.2023.
u 11:20

Grupa Let 3 je nakon dolaska u Liverpool dala nekoliko intervjua na kojima su govorili o svojoj karijeri. Posjetili su i kultni Anfield, stadion na kojem svoje utakmice u Premier ligi igra Liverpool

Članovi grupe Let 3 i hrvatska delegacija na Euroviziji posjetili su u LIverppolu legendarni Anfield, stadion na kojem Liverppol igra utakmice u Premier ligi.

- Imam malo podijeljene osjećaje prema ovome, sve je brendirano, a ja sam ipak old school navijač, rekao je Prlja. 

Grupa Let 3 je nakon dolaska u Liverpool dala nekoliko intervjua na kojima su govorili o svojoj karijeri. Na Meet & Greet druženju odgovorili su i na pitanje zašto pjevaju na hrvatskom.

- Jezik nije najvažniji u glazbi. Ako je pjesma univerzalna, jezik nije važan. Tijekom povijesti mi smo slušali druge jezike, sad je vrijeme da Europa čuje hrvatski jezik, rekao je Prlja. 

Pjesma "Mama ŠČ" je puna značenja raznih značenja. Ljudima koji ne razumiju hrvatski ih je teško shvatiti, pa je voditelj tražio od Prlje da objasni o čemu se radi u pjesmi.

- Poruka je ljubavna. To je pametna i antiratna pjesma. Mi smo protiv svega lošeg na planeti. Kada smo je pravili naporavili smo je poput rock opere, koja ima uvod i ostale dijelove iz opere. Želimo prenijeti poruku kako smo uvijek ovdje da vas štitimo ljubavlju. Borimo se protiv gluposti i želimo napraviti svijet boljim mjestom za sve - kazao je Prlja i dodao kako su svi uzbuđeni jer su u Liverpoolu. 

Na pitanje fanova koju bi drugu pjesmu s ovogodišnje Eurovizije voljeli otpjevati, Prlja je kazao kako mu se sviđa latvijska pjesma, a Mrle istaknuo je kako njegova kći voli češku i slovensku pjesmu, a istaknuli su kako je i Luke Black iz Srbije odličan izvođač.

- Dogodila se odlična koncentracija talenta i odličnih pjesama. 

Voditelj Timur Mirošničenko je kazao kako Let 3 dolaze iz Rijeke, koja je glavni grad rocka u Hrvatskoj. 

- Ne samo u Hrvatskoj nego u cijelom svemiru, našalio se Prlja. 

- U Rijeci je bio vrlo jak punk pokret. Prije Let 3 Mrle je svirao u poznatom punk bendu Termitima. Energija našeg grada je slična Liverpoolu. Mi smo luka na Jadranskom moru pa smo stoga bili otvoreni za utjecaje iz cijelog svijeta. To je jedan od razloga zašto je Rijeka tada bila najprogresivniji grad u bivšoj Jugoslaviji što se tiče punka i new wavea. Luka je u svakom gradu bila socijalna mreža prije današnjih socijalnih mreža. Zato vidim tu sličnost između Rijeke i Liverpoola  - istaknuo je Prlja i dodao kako gledatelji u utorak u prvom polufinalu mogu očekivati "čisti Let 3". 

- To znači dinamičan nastup pun energije. Imamo sjajnu koreografiju, kostime, make up, pirotehniku i čovjeka na raketi. Bit će to trominutna eksplozija emocija - rekao je Prlja i dodao kako ipak neće biti traktora na pozornici.

- Traktor je pretežak za pozornicu. Jako smo tužni zbog toga - rekli su članovi grupe. Poznati su po svojim provokativnim nastupima, pa je voditelja zanimalo i kako gledaju na negativne kritike. 

- Želimo provocirati publiku i inicirati diskusiju o religiji, politici, političkim razlikama, rasama. Ponekad ima i mrzitelja. Svaka akcija ima reakciju, naravno da očekujemo da će naša akcija imati i negativne reakcije. Svaka reakcija je dobrodošla, bolje nego da je nema - rekao je Prlja. 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije