poznati skandal

Clinton je prije 26 godina priznao aferu, a mnogi su oduševljeni izgledom Monice Lewinsky danas

Bill Clinton
Foto: Brian Lawless/Press Association/PIXSELL
1/18
19.08.2024.
u 17:21

Pripravnica Lewinsky i tadašnji predsjednik imali su aferu od 1995. godine koja je trajala 18 mjeseci, a Clinton je tek na današnji dan 1998. godine priznao da je u ranijim izjavama obmanuo javnost te da je afera zaista postojala.

Seks-skandal koji je u 90-ima digao veliku buru svakako jest onaj američkog predsjednika Billa Clintona i Monice Lewinsky, a Clinton je na današnji dan prije 26 godina priznao aferu. Naime, pripravnica Lewinsky i tadašnji predsjednik imali su aferu od 1995. godine koja je trajala 18 mjeseci, a Clinton je tek na današnji dan 1998. godine priznao da je u ranijim izjavama obmanuo javnost te da je afera zaista postojala. 

Ovaj potez, zbog bure u javnosti koja je ranije nastala, skoro ga je stajao opoziva, a do Clintonova priznanja došlo je pre sudom. Naime, Paula Jones optužila ga je da ju je dok je još bio guverner Arkansasa, nagovarao na oralni odnos, u zamjenu za napredovanje na poslu. Jones je pokrenula građansku parnicu, tražeći odštetu za seksualno uznemiravanje, a potom su na površinu počele izlaziti i brojne druge situacije. 

Bill Clinton
1/3

Procurile su ubrzo i tajne snimke razgovora tada 22-godišnje Lewinsky, sa službenicom Pentagona, Lindom Tripp, kojoj je priznala da je u vezi s predsjednikom SAD-a. Linda je to sve snimila i poticala Monicu da s tom pričom izađe u javnost. Lewinsky je priznala da je, u Ovalnom uredu Bijele kuće, imala devet odnosa s predsjednikom. Sve je to eksplodiralo u siječnju 1998. godine, a naslovnice američkih tabloida preplavili su prljavi detalji njihova odnosa. 

Nakon što je Clinton dugo nijekao vezu, pa ipak priznao poručio je: "Vrijeme je da prestanu napadi na privatne živote“.  Supruga Hillary tijekom tih dana bila mu je podrška, no kada bi se vrata njihova doma zatvorila odnos nije bio takav. Kći i supruga jedva da su kontaktirale s Clintonom, a on je spavao na kauču.

No, puno gore je bilo mladoj Monici koja je nakon toga dobila i nadimak "najpoznatija ljubavnica na svijetu", a afera je dobila naziv 'afera Lewinsky' ili 'Monicagate'. Prije nekoliko godina Monica je dala intervju za People u kojem je govorila i o toj aferi. Osvrnula se i na svoj život te istaknula da je željela obitelj i djecu, a to joj se u životu nije ostvarilo. No, izgradila je televizijsku karijeru, dizajnirala je vlastitu liniju torbica, dugogodišnja je aktivistica, a okušala se i kao spisateljica, te je napisala biografiju „Monica‘s Story“, u kojoj govori o svojoj aferi s predsjednikom SAD-a, na čiji je, kako je rekla, 'ubojiti šarm' pala.

Monica se zbog svega i želje da se to zaboravi s vremenom povukla iz javnosti te je se danas rijetko može vidjeti, a ponekad je fotografi snime na nekim događanjima. Premijere filmova jedne su od događanja na koja redovito dolazi, a evo kako izgleda danas. Lewinsky ima mladoliko lice kojim oduševljava, a pazi i na svoju figuru.

Foto: Profimedia

Podsjetimo, Monica je odrasla u Kaliforniji gdje je završila srednju školu nakon koje je upisala Dramsku akademiju. U mladosti je radila razne poslove, a već tada ju je obilježila afera s profesorom s akademije Andyjem Bleilerom. Njihova veza trajala je pet godina, a nakon prekida je otišla u Oregon na studij psihologije. Preko obiteljskih veza dobila je pripravništvo u Bijeloj kući 1995. godine, a samo tri godine nakon bila je lice svih medija na svijetu nakon što se saznalo za njezinu aferu s Billom. 

Prije nego što je javnost saznala za njihovu vezu, Monica je bila prebačena iz Bijele kuće u Pentagon - njezini nadređeni smatrali su da je provodila previše vremena s Clintonom. 

VIDEO Baby Lasagna zapalio atmosferu na zadarskom Forumu

 

Komentara 7

DU
Deleted user
17:42 19.08.2024.

Tako je i kod nas Severina postala popularna nakon porniča. Za ovu Moniku nitko nebi znao da nije bila s Klintonom. Za Kardašijanke nitko nije čuo dok pornić nije izašso. Reklo bi se preko seksa do zvijezda

GE
Gefufna
18:21 19.08.2024.

Onaj koji ne bi dao mladoj,zgodnoj i vise nego voljnoj pripravnici da posauga, nek prvi baci kamen

ML
mladen111
18:32 19.08.2024.

Ne znam u čemu je problem. Clinton je očito mislio da se zato i zove Oralni ured.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije