SKANDAL NA EUROVIZIJI

Crnogorci se oglasili nakon što su ih optužili za nepravilnost u glasanju: 'Tražit ćemo objašnjenje'

2022 Eurovision Song Contest in Turin
Foto: YARA NARDI/REUTERS
1/7
16.05.2022.
u 10:24

Mediji su spekulirali da je problem u "susjedskom glasanju", s obzirom na to da se zna da su problem, između ostalih, bile i Crna Gora i Hrvatska koje su svojih 12 poena dale Srbiji. Crnogorski tim naveo je u priopćenju da je glasanje u studiju Radio televizije Crne Gore "proteklo u redovnoj proceduri, a nakon toga uredno ovjereno od EBU".

Nakon što su iz EBU kazali kako su žiriji šest zemalja na Euroviziji uklonjeni s natjecanja i zamijenjeni zbirnim rezultatom koji se temelji na zemljama sa sličnim obrascima glasovanja u drugom polufinalu i velikom finalu, javili su se iz eurovizijskog tima Crne Gore. Osim njih, uklonjeni su i žiriji Azerbajdžana, Gruzije, Poljske, Rumunjske i San Marina.

Mediji su spekulirali da je problem u "susjedskom glasanju", s obzirom na to da se zna da su problem, između ostalih, bile i Crna Gora i Hrvatska koje su svojih 12 poena dale Srbiji. Crnogorski tim naveo je u priopćenju da je glasanje u studiju Radio televizije Crne Gore "proteklo u redovnoj proceduri, a nakon toga uredno ovjereno od EBU". Napomenuli su da ne vide nikakav razlog za sumnju u bilo kakvu nepravilnost.

Generalni direktor RTCG-a Boris Raonić kazao je televiziji "Vijesti" kako je pisao Europskoj radiodifuznoj uniji i tražio objašnjenje. On je rekao da će, ako se potvrdi da je crnogorski žiri isključen, pokrenuti proceduru u skladu s tim i o svemu pravovremeno obavijestiti javnost. 

VIDEO: Jakov Sedlar napao ministricu kulture

Ključne riječi

Komentara 1

JO
Joseph1
11:09 16.05.2022.

Ono kad se srbi prave mutavi. I to im prolazi. I u crnoj gori i u Hrvatskoj. Na žalost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije