DAILY MIRROR:

David Bowie kremiran u tajnosti, nisu bili prisutni čak ni članovi obitelji

David Bowie
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
14.01.2016.
u 11:09

'Želio je nestati bez pompe, takav je oduvijek bio njegov stil. Njegov posljednji album je njegov način da kaže zbogom obožavateljima i svim ljudima s kojima je kroz život bio blizak.'

Legendarni glazbenik David Bowie iznenada nas je napustio 10. siječnja, a obožavatelji, prijatelji i obitelj još se oporavljaju te žele svoj mir. Bowie kao da je to znao pa se prije smrti odlučio dogovoriti kremaciju u potpunoj tajnosti.

Malo nakon što je izdahnuo sve je obavljeno bez prisustva obitelji ili prijatelja, baš zato što je britanski genij želio poštedjeti sve oko sebe tog mučnog čina, ali i zato što je želio da ga se pamti po njegovu stvaralaštvu.

– Želio je nestati bez pompe, takav je oduvijek bio njegov stil. Njegov posljednji album je njegov način da kaže zbogom obožavateljima i svim ljudima s kojima je kroz život bio blizak – kazao je anonimni izvor blizak obitelji Bowie za britanski Daily Mirror.

Uostalom, zato je tako pedantno pazio da vijesti o njegovoj bolesti ne dospiju u javnost, a kad se on sam pojavljivao među ljudima, trpio je bolove i skrivao čak i najmanji znak da nešto nije u redu. Zato su svi ostali iznenađeni, ali zato je i imao mir za rad na posljednjem albumu "Blackstar" i njegovu objavljivanju 8. siječnja – baš na dan kad je slavio 69. rođendan.

Ipak, htio ili ne, Bowie je nakon smrti doživio što i svi veliki glazbenici kad napuste ovaj svijet. Njegove pjesme i albumi ruše sve rekorde prodaje i samo se tijekom prva 24 sata od smrti u Velikoj Britaniji prodalo 43 tisuće njegovih albuma, na radiopostajama danima se slušaju njegove pjesme, u zapadnom svijetu vijest o njegovoj smrti bila je prva u informativnim emisijama...

>> Hetero ili gay? Samo sam uvijek bio sretan

>> Gledao je smrti u oči i kroz pjesme nam rekao sve o tome

>> Rock više nije mlad, rokeri ne umiru mladi

Komentara 2

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
11:38 14.01.2016.

OK, umro je Bowie. No nije mi jasno da već 5 dana ovo puni naslovnice, kao da se ništa drugo ne događa.?!?!

Avatar ludiplavi24
ludiplavi24
11:46 14.01.2016.

Kremiran u tajnosti? Uh sva sreća da ga nisu spalili na lomaći javno na nekom trgu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije