NEOBIČNA SLAVLJA

Djeca Novaka i Jelene Đoković ne slave rođendane kao ostali. Evo kakvu bizarnu zabranu imaju

Foto: Instagram
1/9
06.09.2024.
u 15:42

Jelena Đoković otkrila je kako njezina djeca ne pušu svjećice na torti, a objasnila je i koji je razlog tome

Kćer Novaka i Jelene Đoković, Tara 2. rujna proslavila je sedmi rođendan i krenula u prvi razred osnovne škole. - Bože, kako brzo rastu - napisala je tim povodom na Instagramu emotivna supruga teniskog asa uz fotografiju s kćeri i sinom Stefano,, a koji sada ide u četvrti razred osnovne škole. Iako nema službenih informacija oko rođendanske proslave koja je organizirana za mezimcu srpskog asa, jedno je sigurno - na torti nije bilo svjećica.

Takvu odluku donijela je upravo Jelena još prije nekoliko godina, nakon posjete manastira na Kosovu i Metohiji. Kako je tada otkrila, uvidjela je potpuno drugačiju "sliku" i perspektivu, a mnoge je ta njezina odluka začudila. - Kada smo posjetili manastire i crkve na Kosovu, palili smo svijeće za žive i mrtve, za zdravlje i mir. Svijeća je simbol nesebične žrtve, ona sagorijeva sebe da bi drugima dala svjetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvjetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca. Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo svijeću na torti dok zamišljamo želju?! Zapitala sam se i poželjela da makar u svom domu promijenim taj običaj - objasnila je Jelena, prenosi Kurir. 

Jednom je prilikom ispričala i kako Novak i ona odgajaju svoju djecu. - Moja djeca su prva generacija djece koja nikada nije dobila batine. Ja sam ih dobivala od svojih roditelja, moja majka prije mene, otac, moji baka i djed, Novakovi također. Stefan i Tara su prva generacija i vjerujem da će to što ne odgovaramo na greške i pogrešno tumačenje emocija nasiljem zaista promijeniti svijet. Smatram da je to jedan veliki kvantni skok u mijenjanju povijesti i budućnosti - istaknula je Jelena Đoković prilikom gostovanja na jednom panelu, a ona je pak javnosti poznata osim kao Novakova supruga, i kao zagovornica zdravog načina življenja. 

 

FOTO Jelena Đoković gotovo svaki dan koristi ovu moćnu namirnicu koja pomaže kod mršavljenja

1/13

 

VEZANI ČLANCI:

 

Naime, Jelena je veganka, a uz to ne konzumira niti šećere. Kako je svojevremeno kazala, sve je počelo još tijekom studentskih dana, pisao je Kurir. - Počela sam razmišljati kako preživjeti tri godine jer nisam imala novca jesti u ne znam kakvim restoranima, a nisam ni živjela u domu gdje imam kuhinju. Tako da je veganstvo krenulo iz muke - ispričala je Jelena u jednom intervjuu. - Ja sam bila veliki mesojed, i jako ga volim još uvijek, ali ga ne jedem. Dobro se osjećam i meni je to bio cilj, da nađem način kako živjeti ovaj život budna, s energijom, zdrava - kazala je Jelena Đoković. 

- Moja prehrana je 70 posto sirova hrana, a 30 posto skuhana. Najčešće jedem juhu, bezglutensku tjesteninu, kvinoju, rižu… Teško je danas naći pravu hranu i pripremljenu na zdrav način. Zato mi je važno da se dobro organiziram oko obroka i sretna sam što imam partnera koji je kao i ja posvećen tome da ostane zdrav i jak. Naši se režimi prehrane tek malo razlikuju - zaključila je Jelena Đoković u emisiji "Što sam tebi i ko sam sebi".

 

VIDEO: Preminuo frontmen benda Riblja Čorba Bora Đorđević

 

Komentara 6

JU
JustinCase
16:19 06.09.2024.

Ja sam bio vegan tri dana i to je to. Svaka cast onima koji mogu

AN
astro.naut
20:19 06.09.2024.

Sve je to ok, ali zasto je to vijest za VL to mi nije jasno.

Avatar Barba
Barba
16:34 06.09.2024.

Da ga je žena hranila čvarcima, špekom i švarglama osvojio bi on i grand slam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije