emina bajtarević

Djevojka koja je oduševila voditelje Supertalenta zbog teške dijagnoze cijeli život se nosi s bolovima

Foto: Nova TV
1/12
02.10.2023.
u 09:46

Emina Bajtarević u sinoćnoj se emisiji predstavila trbuhozborstvom, a za svoj talent od voditelja je dobila Zlatni gumb. No, u svom predstavljanju je otkrila da njezin život nije bio lagan te da se bori s dvostrukom skoliozom.

U sinoćnoj audicijskoj emisiji Supertalenta gledateljima su se kandidati predstavili s novim neobičnim vještinama, a među njima je bila i Emina Bajtarević koja je ček osvojila i Zlatni gumb, i to od voditelja Frane Ridjana i Igora Mešina. Eminu smo u ovom showu već imali prilike gledati i to prije četiri godine, kada se predstavila pjevanjem. Ove godine prijavila se i odlučila pokazati vještinu koju ima, a za koju je znala samo nekolicina njezinih prijatelja - trbuhozborstvo. Bajtarević je na pozornici zapjevala, a društvo joj je pravio lutak, odnosno Deda. Njih dvoje izveli su pjesmu 'My way'. 

"Čekaj, je li moguće", pitala se Martina tijekom njezinog nastupa.

"Kako može tako pustiti glas ne otvara usta?", pitao se i Mešin, koji je otkrio i da se nekad bavio lutkarstvom.

"Emina draga, ti si doista čudesna", poručila joj je Martina poslije nastupa.

"Lijepo je što si se odlučila na ovakav nastup jer možeš malo odmoriti dok deda pjeva", našalio se Bilman pa je dodao: "Znaš i sama da si fenomenalna!"

"Nije mi jasno kako pjevaš zatvorenih usta, kako je to moguće, kako je nastala ta magija? Ti si toliko dobra, ja ne znam tko će doći na ovu audiciju i da tebe pobijedi", rekla je Maja.

"Samo tvoje pjevanje je bilo sasvim dovoljno, i ti si se još usavršila, i to ja zovem definicijom Supertalenta", oduševljen je bio i Fabijan. Nakon komentara žirija, voditelji su izašli na pozornicu te emini uputili Zlatni gumb koji ju vodi u polufinale. 

1/12

Svestrana Emina, osim što radi i studira u Norveškoj ima puno hobija. Slaže puzzle, skuplja sličice, voli crtati, piše svoj fantasy roman, igra videoigre i bavi se digitalnom umjetnosti. No, njezin život nikako nije bio lagan što je otkrila u predstavljanju. Naime, Emina od malih nogu se borila s bolešću. 

- Emina je recimo svjetski putnik, voli muziku, voli životinje, voli se družiti, mislim da sam vrlo vesela osoba. Mnogo volim pisati, počela sam s nekim jednostavnim pričama inspiriranim bajkama, i voljela sam ulaziti u taj neki svijet fantazije. Morala sam se nekako kaniti svog djetinjstva. S 10 godina mi je dijagnosticirana trostruka, pa zatim dvostruka skolioza. Bilo je tu još raznih dijagnoza koje su bile pretpostavljene. Prva pogrešna dijagnoza kada je sve to krenulo, bilo je da imam tumor na kičmi. Nismo znali ustvari ni što da kažemo na to sve - ispričala je Emina u svom predstavljanju. Zbog bolesti talentirana pjevačica od desete godine nosi plastični korzet koji joj je pomogao da se njezino stanje estetski poboljša, ali još uvijek ima jake bolove.

VEZANI ČLANCI

- Najvjerojatnije je da ću ja cijeli život nositi korzet i raditi vježbe ukoliko želim barem estetski izgledati kao da je sve ok. U suštini s tim korzetom sam naučila sve, on je stvarno dio mene, on je uvijek sa mnom u koferu kad putujem. Kao najveća podrška su mi svakako roditelji jer nije bilo druge nego da mi oni pomognu oko vježbi, oni su preuzeli na sebe taj sav stres. Moja majka, ona mi je najbolja prijateljica. Vjerujem da će me bolovi pratiti, a strah me da će biti veći s godinama. Zato se trudim sad u ovim godinama da budem što razbacanija, da što više putujem i hodam. Jako mi je drago da sam opet ovdje, prije četiri godine sam pjevala pjesmu ''Ako znaš bilo što'', jedva čekam opet vidjeti žiri i nadam se da će im se svidjeti što donosim nešto drugačije - poručila je prije izlaska na pozornicu.

Podsjetimo, Emina je prije četiri godine pjevala uz gitaru, a došla je do polufinala gdje je izvela pjesmu Bijelog dugmeta 'Sanjao sam noćas da te nemam'. 

VIDEO Anđa Marić otkrila da je ponovno zaljubljena: 'Napisala sam mu pismo'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije