Pripremanje quichea nije imalo sretan završetak za Marka Gajskog u sinoćnjem stres testu showa Masterchef. Iako je u nabavi namirnica nesebično pomagao svojim protivnicima Bojanu i Matiji, žiriju je bitniji bio okus jela od njegove poštene igre.
Ozbiljna igra za veseljaka
– Nije loše nekad otići na vrhuncu. Sad prvo idem u Varaždin, sigurno da će biti fešte, uvijek su fešte gdje sam ja. Došao sam s mišlju da nešto znam, jako sam se iznenadio kada sam ušao u konkurenciju s ovim ljudima. Puno sam naučio od njih. Moja ljubav prema hrani još je veća – optimistično i veselo kaže Marko. U kuhanju se nikad nije bojao eksperimentirati i u većini se slučajeva takav pristup pokazao uspješnim.
– Koromač, anis, đumbir su mi pravo otkriće, bit će ih puna kuća kad se vratim – obećao je kuhar amater. Nedostajat će mu druženje s ostalim kandidatima kojima je volio pjevati čim bi otvorio oči. – Falit će mi sve to, morat ću pozvati ljude da mi u stanu besplatno prave galamu. U igri su ostali najbolji, bit će im teško. Igra je postala ozbiljna, preozbiljna za mene, ja sam veseljak – zaključuje 26-godišnji informatičar iz Nove Gradiške. Njegovim ispadanjem ostalo je top deset kuhara koje očekuje nimalo laka borba za titulu masterchefa. Samouvjerenost i spretnost s kuhačom neki su već pokazali, a zašto misle da su idealni za penjanje na kulinarski tron, rekli su nam i sami kandidati.
– Moja obitelj i prijatelji uvijek su uživali u mojim jelima, a nadam se da će nakon showa sada uživati više ljudi s obzirom na to da sam u showu puno toga novog naučio – objašnjava Bojan razloge prijavljivanja u kulinarski show. San mu je zaposliti se u nekom luksuznom restoranu ili čak možda otvori svoj restoran. Otvaranje restorana ambicija je i menadžera Matije Nikolića, koji misli da će mu u borbi za ovu vrijednu titulu pomoći šarm i duhovitost.
Prema dosadašnjim rezultatima, na dobrom putu za pobjedu je i Vedran Beg.
Velike ambicije amatera
No ni cure ne zaostaju u ambicijama iako su samo tri dogurale do najboljih: Željana, Ana i Srđana.
– U Masterchefu sam stekla puno znanja o kuhanju, a to je bila i moja ambicija kada sam se prijavila. Istinski uživam u kušanju i pripremanju hrane, što su sigurno odlike dobrog kuhara – objašnjava Ana Kovačević Pilepić, jela koje u posljednje vrijeme strogi žiri ostavljaju bez riječi.
prekrasan