Fijasko kraljice Torcide

Doris: Nisam ja organizator koncerta u Srbiji, mene su tamo zvali

doris dragović
Foto: Tino Juric/PIXSELL
1/3
18.02.2014.
u 08:50

Kombank Arena bila je prevelik zalogaj za zaboravljenu pjevačicu, kažu kolege pjevači...

Nastupi hrvatskih glazbenika u Srbiji, kao i obrnuto, zadnjih se godina mogu svesti pod isti nazivnik – uspješni su. Naši su pjevači različitih žanrova u Srbiji dobrodošli i bez problema napune i arene, no koncert Doris Dragović u Beogradu na Valentinovo pretvorio se u fijasko. Tjednima je srpska javnost bila podijeljena zbog gostovanja “kraljice Torcide” u Beogradu, a na dan koncerta ostvarile su se crne prognoze. Srpski mediji objavili su vijest da je u dvoranu sa 20 tisuća mjesta došlo svega 1500 ljudi. Ivo Gamulin Gianni, koji je bio Dorisin gost na koncertu, kao i njen menadžer Alen Ključe, to demantiraju.

Slali su strijele ljubavi

– Bilo je oko 5000 ljudi u dvorani, parket je bio potpuno ispunjen, ali Doris nikada nije ni ciljala napuniti arenu. Čuo sam se s njom dan nakon koncerta i ne pogađaju je napisi medija – kaže Ivo Gamulin te dodaje: – Svi koji poznaju Doris znaju da je osebujna ličnost i nikada ne dopušta da se o medijskim napisima razgovara pred njom.

Ona je presretna zbog koncerta i kazala mi je nakon nastupa jednu snažnu rečenicu, a to je da je osjetila kako joj je publika slala strijele ljubavi na pozornicu.

Dorisin menadžer Ključe potvrđuje Giannijeve izjave da Doris nije očekivala punu arenu.

– Novine nisu prenijele temeljne podatke, a to je da nismo mi organizirali koncert, već smo tamo otišli na poziv i inzistiranje uprave te ustanove. Arenin tim nikada nije ni planirao masovni koncert, već ga je od početka tretirao kao kultni s ograničenim brojem publike, kaže Ključe i dodaje da se po njemu u Kombank Areni na Valentinovo dogodio trijumf ljubavi i pjesme.

Ivo Gamulin kaže da je s Doris proveo cijeli dan uoči koncerta te da je stalno dobivala poruke podrške od brojnih kolega. – Poslale su joj poruku i Severina i Lepa Brena, a Jelena Karleuša javila joj se iz Istanbula. Taj je koncert zbilja bio dugoočekivan, kaže Gianni.

Bora Đorđević, frontmen benda Riblja čorba, za jedne srpske novine dao je svoje viđenje situacije.

Precijenila se

Arena je krupan zalogaj i za domaće glazbenike koji su uspješni, a kamoli za Doris koju su svi zaboravili! Ona je precijenila sebe, ali i dokazala da Srbi možda malo dolaze svijesti, rekao je Bora dodajući kako su Srbima godinama bili draži inozemni glazbenici od domaćih.

Nakon što je krajem prošle godine objavljeno da će Doris u Srbiji održati dva koncerta, jedan u Beogradu na Valentinovo, a drugi u Novom Sadu za Dan žena, domaća publika komentirala je da je pogazila svoje obećanje da nikada neće pjevati u zemlji s kojom smo ratovali. No njen menadžer Ključe kaže: – Gospođa Dragović najavila je svoj koncert u Beogradu još 2000. godine u jednom intervjuu.

Splitsku pjevačicu, čini se, čeka još jedan koncert u intimnijoj atmosferi. Naime, njezin nastup u Novom Sadu prebačen je iz velike dvorane SPENS-a u malu jer je dosad prodano svega petstotinjak ulaznica.

Komentara 43

DU
Deleted user
09:54 18.02.2014.

"...Poslale su joj poruku i Severina i Lepa Brena, a Jelena Karleuša..." koja umjetnička elita! koja umjetnička elita!

Avatar TvojUjko
TvojUjko
10:41 18.02.2014.

E Doris Doris, pa što ti je to trebalo...

AJ
ajmo
09:45 18.02.2014.

Doris Doris znaš postoji nešto svetije od pohlepe za novcem. Razmisli .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije