Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak televizijskog velikana

Dražen Klarić: Miro Lilić ostavio je jedinstven trag u medijima, ali i cijelom društvu

Zagreb: U Ilici 54 otvoren atelje Ivice Propadala
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/7
25.07.2023.
u 10:48

S glavnim urednikom Večernjeg lista, Draženom Klarićem, legendarnog je voditelja vezivalo prijateljstvo, ali i međusobno profesionalno poštovanje. Miro Lilić bio je član žirija Večernjakove ruže od njezinog samog početka

Vijest o odlasku legendarnog televizijskog voditelja i urednika, Miroslava Lilića, pogodila je i glavnog urednika Večernjeg lista, Dražena Klarića, s kojim je ga je vezalo dugogodišnje prijateljstvo, ali i međusobno profesionalno poštovanje.

- Tužan sam i šokiran. Otišao je čovjek koji je bio televizijski vizionar, medijski veličina, čovjek koji je savršeno razumio televiziju. Njegova životna deviza bila je uključivost, nikad isključivost. Bio je čovjek trenutka, velike siverićke duše, promatrao je i razumio svijet poput mudraca... Tijekom života nije ostavio trag samo u medijima nego i u cijelom društvu. Znao je kako oko sebe okupiti različitosti i stvoriti kompromise koji su bili nužni za cijelu zajednicu. U tome je doista bio jedinstven. S njim me vežu suradnja i prijateljstvo koje su trajali godinama. Zauvijek ću pamtiti trenutak kada mi je dao povjerenje da pokrenem Informativni program NoveTV na njezinom samom početku. Bilo je to hrabro od njega, njemu moja mladost i neiskustvo nisu bili važni, vjerovao je u mene. U ljudima je gledao pozitivnu stranu. I zato mislim da ne pretjerujem ako kažem da mi je jedan od najvećih komplimenata bio, kada je u jednom intervjuu, izjavio da sam njegov legitiman nasljednik. Trudio sam se i trudit ću se i dalje da ne iznevjerim i da opravdam tu laskavu, ali i obvezujuću titulu. Iako odavno nisam na televiziji. Tu njegovu izjavu shvatio sam kao odgovornost da budem razuman i uključiv, ne samo u medijima nego i u životu. Bio mi je velika podrška i sve ove godine otkako sam na čelu Večernjeg lista, njegove kritike i pohvale shvaćao sam vrlo ozbiljno. Nedostajat će mi njegovi kasnonoćni pozivi i rasprave o profesiji, televiziji i društvu. Svima nama u Večernjem listu nedostajat će i Miro Lilić kao član Večernjakove ruže od samog njezinog početka. Mirno putuj, prijatelju - kazao je Klarić.


 

VIDEO Odlazak televizijskog velikana: Preminuo je Miroslav Lilić

Ključne riječi

Komentara 1

BJ
Barutanski jarak
12:54 25.07.2023.

Ne znam je li i Klarić bio u partiji? Ako je glavni u Večernjem, bit će da je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije