večera za 5 na selu

Ekipa skoro polomila zube na tvrdom mesu, domaćica: 'Danas me za ovo sram'

Foto: RTL
1/4
07.09.2023.
u 19:15

Manuela Delise za svoju je večeru dobila 31 bod, presudilo joj je žilavo meso. Ipak, upriličila je lijepu atmosferu pa se ekipa kod ugostiteljice sjajno zabavila

Ugostiteljica Manuela Delise ugostila je protukandidate četvrtog dana 'Večere za 5'. Hvarski tjedan prolazi u veselom raspoloženju, a dobre atmosfere nije manjkalo ni kod Manuele. Za svoju večeru dobila je 31 bod, sve zbog tvrdog i žilavog mesa. Stjepan je, mesu unatoč, Manueli udijelio visokih devet bodova, a koliko će bodova ona osvojiti na svojoj večeri, gledatelji mogu vidjeti 24 sata unaprijed na streaming platformi Voyo. 

Manuela je odlučila večeru spraviti od zanimljivih namirnica - crvenog luka, goveđeg repa, crnog vina, domaće tjestenine, bosiljka, badema i brusnica. Pripravu večere započela je Manuela Mandulinkom - semifreddom od badema. Nakon deserta, bacila se Manuela na Premazani rep. Goveđi rep Manuela je poslužila u domaćem umaku, s domaćom tjesteninom. Za kraj - domaćica je spravila predjelo. Ćipolinko je skrivao juhu od crvenog luka. 

VEZANI ČLANCI

Završetak priprave večere označio je pripremu aperitiva i dočeka gostiju. Društvena Manuela se u tome sjajno snašla dočekavši ekipu na svom balkonu u zalazak sunca, a ponudila im je prošek i domaći limončelo. "Manuela je bila super, karizma njezina, ona je kraljica Hvara", komentirala je Sabina doček domaćice. "Doček je bio savršen, kao i naša Manuela sa svojim talijanskim limončelom", izjavio je Zoran o aperitivu.

Nakon dočeka, nastavili su kandidati s predjelom, juhom od crvenog luka. "Tanjur je bio lijep, ukrašen bosiljkom i paprikom", izjavio je Zoran. "Nisam probao nikad, ali svidjelo mi se njezino predjelo", dodao je. Nakon juhe, uslijedio je Premazani rep - goveđi rep s domaćom tjesteninom. "Bilo je lijepo servirano", ispričao je Zoran. "Slasno, volim rep", dodala je Sabina. Iako se ekipi svidjela ideja mesnog glavnog jela, većina je primijetila da je glavno jelo bilo žilavo. Stjepan je najavio da bi ekipa mogla polomiti zube, a na račun tvrdoće mesa i ostatak se šalio. "Trebala sam ići u Split i tražiti pravo meso, no nisam imala vremena", otkrila je na kraju Manuela. "Danas za ovo meso me sram", zaključila je.

Mandulinka, semifreddo od badema i brusnice, stigao je kao slatki melem na Manuelinu ranu nakon goveđeg repa. "Okus je bio savršen, kao i izgled", komentirao je Zoran. "Savršen desert". "Bio je presladak", dodala je, pak, Barbara.

Kraj večere, donio je ekipi poklone, a potom i svojevrsni karneval na balkonu njezinog doma. Iako je Manuela osvojila simpatije cijele ekipe, bodovima to i nije dokazano. Grešaka je bilo na svakom koraku u njezinoj večeri. "Cijenim trud, ali bilo je grešaka u svakom jelu", objasnila je tijekom bodovanja Barbara. "Sve mi je bilo super, ali meso je ostalo tvrdo i zbog toga ocjena manje. Ostalo je bilo savršeno". Stjepan je dao Manueli također devetku, a Sabina tek šesticu. "Nije joj uspjelo, nije do nje, već do namirnice, ali bilo je žilavo", zaključila je.

'Večeru za 5' gledajte po ponedjeljka do petka u 17.45 sati na RTL-u, a ako želite već sada doznati tko je napravio bolje večeru - omiljeni kulinarski show pogledajte na platformi Voyo!

VIDEO Aleksandar Stanković: Već 14 godina se borim s depresijom, skroz sam bio dezorijentiran uoči jedne emisije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije