odlazak nenada nakića

Emilija Kokić emotivnom se porukom oprostila od kolege: 'Planirali smo doći do tebe ovih dana, oprosti što smo zakasnili'

Zagreb: Pjevačica Emilija Kokić
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/26
21.09.2024.
u 16:58

Naviru mi sjećanja na trenutke koje smo proveli zajedno. A bilo ih je... Hvala ti na svemu što sam naučila od tebe, divila sam se tvom glasu i velikom talentu, tvojoj muzikalnosti. Zahvalna sam što smo dio Rivinog puta hodali istom stazom. Putuj sretno dragi Njake - poručila je Kokić.

Tužna vijest danas je potresla hrvatsku glazbenu scenu. Naime, u 74. godini života napustio nas je poznati zadarski glazbenik i kompozitor Nenad Nakić Njake. Njake se bavio produkcijom, bio je pokretač raznih glazbenih događanja i dječjih festivala u Zadru, a mnogi ga ponajviše poznaju kao basista grupe Riva s kojom je 1989. osvojio Eurosong. Od njega se danas na društvenim mrežama opraštaju brojne kolege, a to je učinila i pjevačica i njegova kolegica iz benda Emilija Kokić.

- Naviru mi sjećanja na trenutke koje smo proveli zajedno. A bilo ih je... Hvala ti na svemu što sam naučila od tebe, divila sam se tvom glasu i velikom talentu, tvojoj muzikalnosti. Zahvalna sam što smo dio Rivinog puta hodali istom stazom. Putuj sretno dragi Njake. Neka te dočeka zbor anđela, nadam se da niti jedan od njih neće falšati jer ćeš ih odmah ispravljati znam te... Zvone, Božo i ja smo planirali doći do tebe ovih dana, oprosti što smo zakasnili - napisala je Emilija uz zajedničku fotografiju te uputila sućut njegovoj obitelji. "Velika tuga", zaključila je. 

Od zadarskog umjetnika ranije su se oprostila i članovi klape Munita na Facebooku.
- Partija je Njake. Ljudi van Zadra će ga bolje znati kao basistu grupe Riva - jedinog Hrvatskog osvajača Eurovizije (Eurosonga). Njake je bio vrhunski glazbenik i vraški dobar skladatelj. Međutim nikad se nije gurao sa svojim pismama - a triba je. Jer su bile čisto zlato. Posljednjih godina radio je kao tonac za TZ Zadar, i tu smo s njime provodili brojne večeri uz za*ebanciju i glazbene teme u kojima je bio nenadmašan. RIP Quincy, pazi nam na reverb, forcu i bass tamo negdje odozgora - poručili su.

Podsjetimo, grupa Riva pobijedila je na Eurosongu u Švicarskoj 6. svibnja 1989. godine. Tekst pjesme napisao je Stevo Cvikić, a glazbu Rajko Dujmić. Riva je s ovom pjesmom predstavljala Jugoslaviju i s ukupno 137 bodova osvojila prvo mjesto te donijela pobjedu tadašnjoj zemlji. Ovo je bila jedina pobjeda Jugoslavije na Eurosongu. Pjesmu je Emilija Kokić izvodila na hrvatskome, a govori o vrsnom pijanistu (Svirao je 'ko pijanista, Mozarta, Chopina, Liszta) koji je zamoljen da odsvira nešto plesno.

GALERIJA Znate li tko je ovo? Pogledajte kako se naša bivša voditeljica mijenjala tijekom godina

Zagreb: Pjevačica Emilija Kokić
1/21
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije