KUMOVI

Emotivni Mate Bulić o kumstvu s Thompsonom: 'Svaki dan je bio u kontaktu s mojom obitelji kad ja nisam znao za sebe'

Koncert "Imotski ne zaboravi" na kojem nastupaju Bulić, Zečić i Thompson
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/7
07.08.2024.
u 19:20

Uz to koliko je on meni pomogao kao čovjek koji radi glazbu za mene, sve moje najveće hitove je on napravio, druga stvar koliko se borio, kako i na koji način, svaki dan je bio u kontaktu s mojom obitelji kad ja nisam znao za sebe. Pa se nažalost njemu to dogodilo. Naravno da ću stat i stao sam i hvala Bogu dobro je, ide to polako, kazao je glazbenik

Na stadionu Gospin dolac u Imotskom sinoć je održan emotivan koncert na kojem su nastupili Mate Bulić, Dražen Zečić, i specijalni gost Marko Perković Thompson. Na koncertu se okupilo više od 25 tisuća ljudi, a publika je posebno oduševljeno dočekala Thompsona koji se na pozornicu vratio nakon dvogodišnje pauze.

Pjevač se povukao sa scene zbog ozbiljnog zdravstvenog stanja svog sina Ante Mihaela, koji je bio ključan za njegov povratak. 

"Ante je moj kum i njegova podrška je bila presudna. Razgalio je Markovo srce i nagovorio ga na povratak.  On će biti svakim danom bolje i ja se nadam kraju ove agonije koju on ima," kazao je Mate Bulić za InMagazin.

Bulić i Thompson dijele 30-godišnje prijateljstvo i kumstvo, a tijekom godina bili su velika podrška jedan drugome. 
"Uz to koliko je on meni pomogao kao čovjek koji radi glazbu za mene, sve moje najveće hitove je on napravio, druga stvar koliko se borio, kako i na koji način, svaki dan je bio u kontaktu s mojom obitelji kad ja nisam znao za sebe. Pa se nažalost njemu to dogodilo. Naravno da ću stat i stao sam i hvala Bogu dobro je, ide to polako," dodao je Bulić.

GALERIJA: Pogledajte odličnu atmosferu na koncertu Thompsona, Zečića i Mate Bulića

Koncert "Imotski ne zaboravi" na kojem nastupaju Bulić, Zečić i Thompson
1/36

Koncert pod nazivom ''Imotski ne zaboravi'' imao je za cilj očuvanje hrvatske glazbe. "Nas trojica, svaki sa svojom pričom, predstavljamo ono što narod osjeća i voli," rekao je Bulić. "Važno je da se hrvatska pjesma vraća. Mi stari polako odlazimo, ali važno je da hrvatska pjesma ne umre. Zato sam sretan", rekao je Bulić. 

Inače, Thompson je danas putem Facebooka i Instagrama objavio videozapis s nastupa i oduševio mnogobrojne pratitelje.
Na videozapisu možemo vidjeti stadion Gospin dolac snimljen iz ptičje perspektive za vrijeme izvođenja pjesme "Ako ne znaš šta je bilo", dok tisuće prisutnih paljenjem baklji i isticanjem hrvatskih obilježja tvore atmosferu za pamćenje. Perković je u opis videa stavio stihove spomenute pjesme: "Ako ne znaš šta je bilo/ Nek' ti kaže Lika/ Pitaj svaki kamen našeg grada Dubrovnika / Pitaj Zadar i Kotare / Zide Šibenika / Ako ne znaš milo moje / Upitaj heroje…" i tako evocirao sjećanje na sinoćnju priredbu.

VEZANI ČLANCI: 

Ova objava naišla je na euforične reakcije Thompsonovih obožavatelja, koji pjevača zovu i u druge dijelove Hrvatske: "Kad se spoje Thompson i narod... to je naša Hrvatska... neopisivo", "Šta prije na Poljud... ovo drugo je premalo... koliko nas ima šta bi došli... samo tako nastavi.. neka vide da nas ima", "Bravo, jedva čekam Zadar", "Ajmo u Slavoniju za Hrvatsku", "Zagreb čeka. Maksimir čeka", a jedna fotografija u komentarima otkriva da je koncertu prisustvovala zlatna hrvatska judašica iz Pariza, Barbara Matić.
Thompson će ponovno u Imotskom nastupati sam 8. kolovoza, nakon čega 16. kolovoza stiže u Dugopolje. 

VIDEO: Oženio se Matija Cvek: Zasjao u ružičastom odijelu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije