Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glazbeni spektakl

Evo kako Hrvatska stoji na eurovizijskim kladionicama nakon prve polufinalne večeri Dore

Foto: HRT
1/26
23.02.2024.
u 16:30

Hrvatska se i dalje, vrlo sigurno, nalazi na trećem mjestu. Kladionice nam predviđaju 7 posto šanse za pobjedu i Euroviziju 2025. godine u Lijepoj Našoj.

Hrvatska se priprema za Euroviziju, a trenutno je u tijeku Dora, hrvatski izbor za predstavnika na Euroviziji. Dora se ove godine odvija kroz dva polufinala i finalnu emisiju, a prije nekoliko dana, odnosno nekoliko dana prije početka natjecanja, na eurovizijskim kladionicama Hrvatska je skočila na visoko treće mjesto. Prijelomni trenutak, čini se, za eurovizijske obožavatelje bio je trenutak objave spota za pjesmu 'Rim Tim Tagi Dim' izvođača Baby Lasagne

U četvrtak je održano prvo polufinale u kojem je nastupilo prvih dvanaestero natjecatelja, a svoje mjestu u finalu osvojilo ih je samo osamero. Nakon ovih izvedbi, evo kako Hrvatska kotira na eurovizijskim kladionicama. Naime, Hrvatska se i dalje, vrlo sigurno, nalazi na trećem mjestu. Kladionice nam predviđaju 7 posto šanse za pobjedu i Euroviziju 2025. godine u Lijepoj Našoj. 

1/93

Na vrhu kladionica i dalje se nalazi Ukrajina koju će predstavljati pjesma 'Teresa & Maria' koju izvod alyona alyona & Jerry Heil i ima 18 posto šanse za pobjedu. Na drugom mjestu je Italija  i Angelina Mango s pjesmom 'La noia' i osam posto šansi za pobjedu.

Iza nas se nalazi Belgija koju će predstavljati Mustii i 'Before the Party's Over' s pet posto šanse za pobjedu, a top 5 zatvara Švedska koja još, kao i Hrvatska, nije odabrala predstavnika.  Dodajmo i da se ovogodišnje natjecanje, zahvaljujući pobjedi Loreen i pjesmi 'Tattoo' odvija u Švedskoj. 

Foto: Screenshot

Podsjetimo, večeras, u petak, na rasporedu je druga polufinalna večer u kojoj će se predstaviti drugih 12 kandidata, a u finalu u nedjelju biramo između 16 kandidata. Pobjednik, osim što će osvojiti prestižni kipić, predstavljat će i Hrvatsku u Švedskoj. 

VIDEO Let 3 poručio: 'Ne dolazi u obzir da opet idemo na Euroviziju'

 

 

Komentara 1

TI
tigidar9
17:30 23.02.2024.

Naravno da to nisam gledao, pa nemam baš takav želudac. Pa i ne čudi što nam mladi slušaju cajke, one su ipak manje zlo od ovoga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije