regija tuguje

Više od 150 radijskih postaja točno u 15 sati emitirat će istu pjesmu u Akijevu čast

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/33
27.01.2022.
u 13:51

Postavili su i veliki plakat s Akijevom fotografijom ispred koje je stol s knjigom žalosti u koju su mnogi obožavatelji upisivali oproštajne poruke preminulom glazbeniku

Smrt legendarnog frontmena Parnog Valjka Akija Rahimovskog koja nas je sve iznenadila u subotu 22. siječnja u tuzi, boli i nevjerici ostavila je Hrvatsku, ali i cijelu regiju. Obitelj, prijatelji, glazbenici i obožavatelji jednostavno ne mogu vjerovati da ga više nema. No, zato će njegove pjesme, uz koje smo odrastali, pjevali, ljubili, grlili i plakali, ostati zauvijek.

 

"Akiju u čast, danas točno u 15 sati, za vrijeme njegova ispraćaja na Mirogoju, više od 150 radijskih stanica diljem Hrvatske i regije emitirat će pjesmu pod imenom "Ponovo" – posljednju pjesmu koju je Aki otpjevao", napisali su na društvenim mrežama iz Parnog valjka.

Obožavatelji u Skopju, glavnom gradu Makedonije, u srijedu su pjevali za Akija. Na Ploštadu obožavatelji su počeli paliti svijeće i opraštati se uz neke od najpoznatijih njegovih pjesama.

Postavili su i veliki plakat s Akijevom fotografijom ispred koje je stol s knjigom žalosti u koju su mnogi obožavatelji upisivali oproštajne poruke preminulom glazbeniku.

U utorak su u Zagrebu kod Zdenca života pokraj HNK-a fanovi došli odati počast od 15 sati, a među njima bio je i Husein Hasanefendić Hus te mnogi drugi prijatelji. Brojni građani ostavljali su svijeće, cvijeće i poruke voljenom pjevaču. Na jednoj takvoj pokraj cvijeća pisalo je: "AKI, R.I.P." i potom stih iz pjesme Parnog Valjka "Kada me dotakne". 

Posljednji ispraćaj danas je u 15 h na zagrebačkom Mirogoju u Aleji velikana u krugu obitelji i prijatelja, objavili su jučer članovi grupe Parni Valjak. 

Službena komemoracija održat će se u petak 28. siječnja u 11 sati u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu za najuži krug kolega i prijatelja.

VIDEO>>Građani kod Zdenca života pale svijeće i polažu cvijeće pokraj slike nedavno preminulog Akija Rahimovskog

Ključne riječi

Komentara 2

ME
Melanija
14:11 27.01.2022.

"Tužna je naša ulica otkad nisi tu ,tužnu pjesmu pjevaju ovi što ostaju .."😪

M3
Miške 3
05:53 28.01.2022.

Kad je umro najveći od najvećih Ivo Robić nije bilo tugovanja , ni tu ni u regiji. Isto se nije tugovalo za Vice Vukovom. Ali za Akijem i Balaševićem .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije