Veliko Spravišče

Finalisti MasterChefa u Križevcima će miriti purgere i šljivare

masterchef
13.06.2012.
u 20:00

Predstavu ovogodišnje pomirbe režira Adam Končić, a finalisti kulinarskog showa - Srđana, Vedran, Matija i Davor, na glavnoj će pozornici Spravišča uživo zabaviti, iznenaditi publiku i skuhati nekoliko zanimljivih prigodnih jela.

Ovaj će se vikend u Križevcima po 45. put pomiriti purgeri i šljivari, a u proslavi pomirbe pridružit će se i finalisti MasterChefa – Srđana, Vedran, Matija i Davor, koji će na glavnoj pozornici Spravišča uživo zabaviti, iznenaditi publiku i skuhati nekoliko zanimljivih prigodnih jela.

Spravišče se temelji na legendi iz 13. stoljeća i govori o neprekidnom sukobu i pomirbi križevačkih purgera i plemenitih kalničkih šljivara, te na Križevačkim štatutima, popularnom vinskom ceremonijalu i prvim pisanim pravilima o ponašanju u veselom društvu i za punim stolom.

Križevci su kroz Štatute pronijeli glas o sebi kao gostoljubivom gradu u kojem se moglo dobro zabaviti, u kojem se njegovalo prijateljstvo i svaka druga pajdašija, veličala domovina kroz obavezne zdravice i cijenio ljepši spol koji je nadahnjivao mnoge govornike da izgovore lijepe, cifraste riječi.

Predstavu ovogodišnje pomirbe režira Adam Končić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije