MILIJARDER

FOTO Osnivač WhatsAppa odmara na Jadranu u luksuznoj superjahti

Foto: Profimedia
1/3
16.08.2024.
u 16:00

Bogatstvo Jana Kouma procjenjuje se na 13 milijardi dolara, a trenutno uživa na hrvatskoj obali na plovilu teškom 182 milijuna eura

Jan Koum, milijarder i osnivač WhatsAppa, stigao je u Hrvatsku! Njegova superjahta, dugačka čak 100 metara, snimljena je između otoka Lopuda i Šipana, piše Dubrovnik Times. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na 13 milijardi dolara, a trenutno uživa na hrvatskoj obali na plovilu teškom 200 milijuna dolara, odnosno 182 milijuna eura. Luksuzna jahta opremljena je jacuzzijem i heliodromom, a u ukupno osam kabina ima prostora za 15 gostiju. Osim luksuzne jahte, ovaj milijarder posjeduje i privatni mlažnjak te druge luksuzne nekretnine.

Ovo nije prvi put da Koum uživa u Lijepoj Našoj. Poduzetnik ukrajinskih korijena odmarao je u Hrvatskoj i prije tri godine, kada je snimljen s tri luksuzne megajahte na Viru. Jahta Moonrise, najskuplja među njima, vrijedna je 220 milijuna dolara. Ovaj 48-godišnji milijarder veliki dio svog bogatstva stekao je prodajom WhatsAppa Facebooku 2014. godine za 19,3 milijarde dolara, a što je definitivno vrtoglava cifra!

 

Foto: Profimedia

 

VEZANI ČLANCI:

 

FOTO Kate Middleton omiljena je članica kraljevske obitelji, ovo su njena najbolja izdanja

1/43

 

Koum je na X-u, bivšem Twitteru, izjavio kako ne voli kada ga se naziva poduzetnikom. Istaknuo je da poduzetnike pokreće želja za novcem, dok je njegov cilj stvarati proizvode koji imaju stvarnu vrijednost. - Sljedeća osoba koja me nazove poduzetnikom dobit će udarac u lice od mog tjelohranitelja - jasno je poručio. 

 

VIDEO: Nevjerojatni prizori iz Imotskog! Thompson održao samostalni koncert nakon dvije godine pauze

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije