ODLAZAK TV LEGENDE

Preminuo je glasoviti scenarist, tvorac 'Boljeg života', 'Tesne kože', 'Vrućeg vetra', 'Otpisanih'

Foto: You Tube Screenshot
16.08.2024.
u 14:12

Pavić, rođen u Sinju, stvorio je u Beogradu neke od najpopularnijih serija i filmova u bivšoj Jugoslaviji, kao i likove poput Gige Popadića, Šurde, Šojića i Pantića...

Glasoviti scenarist Siniša Pavić preminuo je u 91. godini u Beogradu, javlja Kurir. Pavić je bio jedan od najplodnijih TV autora u bivšoj državi. Pisao je scenarije za neke od najpoznatijih serija, redom velikih hitova, poput "Pozorišta u kući", "Otpisanih", "Vrućeg vetra"... Scenarist je i kultnih filmova "Tesna koža" i "Laf u srcu".

Svoje možda i najpopularnije djelo, TV seriju ''Bolji život'', kreirao je krajem 80-ih. Emitirala se sve do početka rata 1991. godine i bila najgledanija serija u cijeloj tadašnjoj Jugoslaviji. I u sljedećim desetljećima stvarao je nove serije za beogradsku televiziju.

"Junaci našeg doba", posljednja serija koju je snimio, premijerno je emitirana od 2019. do 2021. godine. Pavić je rođen u Sinju 1933., a u Beograd se s obitelji doselio 1938. godine.

 

FOTO Kate Middleton omiljena je članica kraljevske obitelji, ovo su njena najbolja izdanja

1/43

 

VEZANI ČLANCI:

 

U povijest pop-kulture i TV antologiju ulaze njegovi likovi poput Šurde, Šojića i Pantića, Gige Popadića i cijele obitelji Popadić, Jataganca, Kurčubića i brojnih drugih.

 

VIDEO: Nevjerojatni prizori iz Imotskog! Thompson održao samostalni koncert nakon dvije godine pauze

 

Komentara 9

Avatar Spalathos
Spalathos
14:24 16.08.2024.

Ne vidim zašto bi ovog lika mi gledali kao legendu.

ŠS
Štap sa glavom
14:50 16.08.2024.

Umro je tamo gdje je umro jer je bio za Titu i partiju!

LO
Lolita3
14:55 16.08.2024.

Čovjek koji se može potpisati na navedene legendarne serije, i jeste - Legenda. Sućut obitelji, počivao u miru Božjem!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije