Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ususret izborima

FOTO Severina bi ovu osobu postavila za ministra školstva: 'Tada bismo imali bolje obrazovanje...'

Zagreb: Severina uz zbor Udruge Domino izvela feminističku izvedbu "Lijepe naše"
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/23
10.04.2024.
u 18:20

Poznata pjevačica posjetila je zvjezdarnicu u Višnjanu te se prilikom posjeta susrela s astronomom i profesorom Koradom Korlevićem. Zajedno su se dotakli brojnih tema, a dio razgovora je objavila na vlastitom Instagram profilu.

Domaća i regionalna glazbena zvijezda Severina (51) ovih dana posjetila je zvjezdarnicu u Višnjanu, a tim povodom susrela se s astronomom Koradom Korlevićem (65). Pjevačica je za Korlevića uvijek imala samo riječi hvale, a nedavno ga je nazvala i svojim uzorom. 

Severina je susret odlučila ovjekovječiti objavom na društvenoj mreži Instagram gdje ju prati više od milijun obožavatelja. Na fotografijama pozira u društvu profesora, koji je prilikom susreta progovorio o različitim temama, poput moći odlučivanja o budućnosti. Splićanka je uz objavu sastavila i poduži opis koji vam donosimo u nastavku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Severina (@severina)

- Korado Korlević: "Moraš koristiti svoj Božji dar i nemaš pravo umrijeti dok svijet ne bude bolje mjesto nakon tebe....” Kad smo prošle godine bili u Višnjanu, dobila sam puno poruka iz svih zemalja regije. Ljudi su bili oduševljeni što jedna mala zvjezdarnica u Višnjanu spada u prvih 5 na svijetu, a koju je osnovao naš znanstvenik i profesor Korado Korlević. Pitanja su bila i kako doći kod profesora Korlevića. Odgovor je ili u kampusima koje organizira za djecu ili ako idete u Istru - obavezno posjetite i ovo malo čudo od zvjezdarnice - napisala je pjevačica, pa nastavila:

GALERIJA: Pogledajte kako se Severina mijenjala kroz godine

Zagreb: Severina uz zbor Udruge Domino izvela feminističku izvedbu "Lijepe naše"
1/72

- Mi smo imali sreću tako što nam je naš dobri duh Boris Ružić organizirao prekrasno mini predavanje kod profesora. Svi smo bili uzbuđeni, jer smo mogli slušati kako se rađaju zvijezde, kako je starenje bolest koja se može izliječiti, o tome koliko je Sunce štetno, o budućnosti, o asteroidima, meteorima, o pomrčini Sunca, o Mark Twainu. Djeca su bila oduševljena - nakon što je otkrila o čemu su pričali, Severina je Korlevića predložila za novu poziciju: 

- Država ne financira kampus 'Višnjan', ali kada bi Korado Korlević naprimjer bio ministar školstva, tada bismo imali bolje obrazovanje i bolje školstvo - zaključila je glazbenica i za kraj preporučila : - Slušajte emisiju Explora (ja slušam na YT), svratite u Višnjan i navijajte za znanost. Za one koji žele znati više: sutra je potpuna pomrčina Sunca - stoji u opisu objave.

Vezani članci:

- "Budućnost su žene kao ti, osvještene i sa misijom", "Korado je legenda. Slušam ga svaki tjedan na radiju, a uživo je posebna priča", "Bravo što promoviraš znanost" - nižu se komentari podrške oduševljenih pratitelja na objavu splitske pjevačice.  

Podsjetimo, Korado Korlević je i autor emisije "Explora", koja je na ovogodišnjoj Večernjakovoj ruži osvojila nagradu u kategoriji "Digitalna ruža godine". Naime, dvadeset godina stara emisija na radio Puli nedavno se preselila na društvene mreže, točnije na YouTube i napravila što se pokazalo kao odličan potez. Tamo emisija broji oko milijun pregleda i nekoliko tisuća pretplatnika koji s veseljem očekuju svaki novi video.

VIDEO: Severina sudjelovala u feminističkoj izvedbi "Lijepe naše"

Ključne riječi

Komentara 6

CA
cane69
18:54 10.04.2024.

Severina o školstvu?Sutra će Žak Houdek o nutricionizmu.

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
18:36 10.04.2024.

Severina i obrazovanje? Da li je ona uopće završila osnovnu školu? I na koji način?

JE
Jegermeister
18:56 10.04.2024.

6 završenih razreda i kajdanku za 7. razred ima završeno i predlagala bi ministra prosvjete. Ahahaha. Šta bismo mi trebali predlagati koji smo završili srednju školu ili fakultet, tajnika UN-a???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije