Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dodjela nagrada

FOTO: Vojko V stigao na Porin sa samozatajnom suprugom, Mama ŠČ je pjesma godine

Zagreb: Poznati dolaze na dodjelu glazbene nagrade Porin
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/31
Autori: Vecernji.hr, HRT
23.03.2024.
u 23:20

Na 31. Porinu, najvažnijoj domaćoj glazbenoj nagradi Damir Martinović i Zoran Prodanović dobili su Porin za pjesmu godine - "Mama ŠČ". Vojko V dobio je Porina za album godine - "Dvojko".

Na 31. Porinu, najvažnijoj domaćoj glazbenoj nagradi Damir Martinović i Zoran Prodanović dobili su Porin za pjesmu godine - "Mama ŠČ". Vojko V dobio je Porina za album godine - "Dvojko". Porin za životno djelo - nagrada koja se dodjeljuje umjetnicima koji su svojim radom obilježili hrvatsku glazbu ove se godine dodjeljuje muzikologinji Eriki Krpan, bendu Parni valjak te glazbeniku i skladatelju Huseinu Hasanefendiću Husu.

Porina za najbolji album zabavne glazbe dobio je Swingers za "Zapleši twist". Nominirani su bili i Gazde za album "Ispod ovih oblaka" i Vladimir Kočiš Zec za album "Tako je to kada se voli". Porina za najbolji album Hip Hop glazbe Vojko V za album "Dvojko". Nominirani su bili i Reper iz sobe za album "Unutra te KUKU$ za album "X".

Najbolji album rock glazbe je Follow The Blind Man (Jelusick). Nominirani su bili i Kino i kokice (Bang Bang) i Vesna (Pips chips and videoclips). Porina za najboljeg novog izvođača godine dobio je Idem, a nagradu su mu dodijelili Baby Lasagna i Martin Kosovec. Nominirani za najboljeg novog izvođača godine bili su još i Lu Dedić i Pava. Porina za najbolji album pop glazbe "Vile se ovdje igraju" (Matija Cvek i The Funkensteins). Nominirani su bili i "Blues po kišnim plažama" (Natali Dizdar) te "Master Blaster" (Detour).

 

Zagreb: Poznati dolaze na dodjelu glazbene nagrade Porin
1/54

 

VEZANI ČLANCI: 

 

Porina za najbolju instrumentalnu izvedbu (izvan klasične i jazz glazbe) osvojili su Mangroove i Jazz orkestar HRT-a za skladbu "Azimut Theme". Nominirani su bili i Bruno Mičetić (Tree Of Souls), Ivan Pešut (She Left The Room) i Vedran Ružić (Prvi stavak). Porina za najbolji album klasične glazbe dobio je "Berislav Šipuš: Pasija". Nominirani su bili i "Frano Parać: Carmina Krležiana/Missa Maruliana" te "Ivo Josipović: Lennon".

 

VIDEO: Let 3 dobitnici su Porina za pjesmu godine!

 

Porina za najbolji album jazz glazbe dobila je Tamara Obrovac za album "Nuvola". Nominirani su bili i "Candide" (Mario Bočić & JO HRT) i "Family & Friends" (Matija Dedić). Porina za najbolju mušku vokalnu izvedbu osvojio je Filip Rudan za skladbu "The outside". Nominirani su bili i Boris Štok sa skladbom "Grijeh" te Marko Tolja i skladba "Nismo znali bolje".

 

VIDEO: Vojko V dobitnik je čak četiri Porina!

 

Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu dobila je Natali Dizdar za skladbu "Krug". Nominirane su bile i Vanna i skladba "Navika" te Zorica Kondža i skladba "Nemirno srce".Porina za album godine dobio je Vojko V za album "Dvojko". Bili su nominirani i "Follow  The Blind Man" (Jelusick), "Live at Dom sportova, 12.11.2022." (Goran Bare & Majke), "Massimo Arena Zagreb" (Massimo), "Monologue" (Mia Dimšić). Porina za pjesmu godine dobili su Damir Martinović i Zoran Prodanović za pjesmu "Mama ŠČ". Nominirani su bili i "Dižeš me" (Davor Gobac), "Mamacita" (Andrija Vujević, Mihovil Šoštarić), "Moja glava, moja pravila" (Husein Hasanefendić Hus), "Stare Navike" (Jasenko Houra, Ines Prajo).

 

Ključne riječi

Komentara 5

KO
Konan
00:50 24.03.2024.

Odu kola nizbrdo..ocaj uz duzno postovanje pravim.glazbenicima

NO
nogomet90tih
10:46 24.03.2024.

Kakva glazbena scena takav i Porin - nikakakv!

DU
Deleted user
02:17 24.03.2024.

Ma daj ovaj Let 3 nije napravio jednu dobru pjesmu za sve ove godine postojanja. To nema nikakve veze s melodijom. Pa bolji su mi Termiti koji su barem imali jednu dobru pjesmu koji su ovi poslije obradili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije