Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKI IZBOR

Glavna favoritkinja osvojila titulu Miss Universe, poznatog voditelja kritizirali zbog neprikladnog pitanja

70th Miss Universe beauty pageant in Israel
Foto: Ilia Yefimovich
1/9
13.12.2021.
u 09:18

Domaćin natjecanja bio je komičar Steve Harvey, koji je u jednom trenutku pitao Harnaaz Sandhu: "Čujem da radiš neke prilično dobre imitacije životinja, da čujemo tvoju najbolju."

Harnaaz Sandhu, 21-godišnja Miss Indije, izabrana je u Izraelu za Miss Universe za 2021. godine. Titulu prve pratilje osvojila je Miss Paragvaja Nadia Ferreira, dok je za drugu pratilju izabrana Miss Južne Afrike Laleu Mswane. Krunu Miss Universe Harnaaz je uručila prošlogodišnja pobjednica Andrea Meza. Na izboru su sudjelovale predstavnice 79 zemalja, a naša Ora Ivanišević nije ušla među 16 najboljih. 

Harnaaz Sandhu se na natjecanju predstavila kao snažna zagovornica jačanja položaja žena u svijetu. Inače radi kao glumica, a najveća inspiracija joj je poznata Priyanka Chopra. U slobodno vrijeme bavi se jogom, plesom, kuhanjem, igranjem šaha i jahanjem. Već prije izbora smatrali su je kao jednu od najvećih favoritkinja. 

 

U govoru na pozornici tijekom izbora, Sandhu je poručila mladima: "znate da ste jedinstveni i da je to ono što vas čini lijepima, prestanite se uspoređivati ​​s drugima. Vjerovala sam u sebe i zato danas stojim ovdje”, dodala je uz bučan pljesak publike.

Domaćin natjecanja bio je komičar Steve Harvey, koji je u jednom trenutku pitao Sandhu: "Čujem da radiš neke prilično dobre imitacije životinja, da čujemo tvoju najbolju."

Harvey je kasnije kritiziran na internetu jer ju je izdvojio s, kako su mnogi sugerirali, neprikladnim pitanjem.

"O moj Bože, Steve, nisam očekivala da ću ovo učiniti na svjetskoj pozornici. Moram to učiniti, nemam druge mogućnosti. Pripremite se svi", rekla je iznenađeno, prije nego što je demonstrirala nekoliko mijaukanja.

Na kasnijoj sesiji pitanja i odgovora, kada je Sandhu došla do top 5, iskoristila je priliku da proširi poruku o klimatskim promjenama.

“Ovo je vrijeme za poduzimanje akcija i manje pričanja”, rekla je. "Bolje je spriječiti i zaštititi nego pokajati se i popraviti."

Inače, ovaj izbor pratilo je dosta kontroverzi. Izraelska vlada je zbog Omicron soja COVID-a zatvorila granice dva tjedna prije izbora, te tako poremetila planove brojnim strancima koji su namjeravali doći na izbor. Miss Francuske bila je pozitivna 10 dana prije izbora, pa je sve do početka natjecanja bila u karanteni. Osim toga, neke zemlje pozivale su na bojkot natjceanja zbog odnosa Izraela prema Palestini. Vlada Južne Afrike pozvala je svoju predstavnicu da ne otputuje u Izrael, no ona je svejedno nastupila na izboru. 

VIDEO: Božidar koji je napravio bijesnu scenu u 'Večeri za 5', vraća se u novom showu 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Slavocel
Slavocel
12:41 13.12.2021.

Hrvatska treba odustati od sudjelovanja u ovom showu. Natjecateljice pojedinih država se otvoreno šikaniralo počevši od načina i učestalosti prezentacije, preko reakcija publike, u konačnici rezultata koji odbacuju svaku sumnju u pogrešne zaključke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije