Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najprestižnija medijska nagrada

Glazbeni spektakl sprema se za Večernjakovu ružu: Baby Lasagna zapjevat će uživo prvi put nakon Dore

Zagreb: Baby Lasagna je ovogodišnji pobjednik Dore i predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/40
20.03.2024.
u 07:00

Nastupi Nine Badrić, Vesne Pisarović, Grše i Miach jamče odličnu zabavu, no... Naravno da to nije sve. Tu je i poseban gost – ovogodišnji predstavnik Hrvatske na Euroviziji, umaški glazbenik Marko Purišić poznatiji kao Baby Lasagna, koji će također pridonijeti ovom glazbenom spektaklu.

Najstarija, najprestižnija i najglamuroznija medijska nagrada. Da igramo igru asocijacija, ove riječi stajale bi u stupcu ispod kojeg bi rješenje bilo – Večernjakova ruža. Epiteti kojima smo je opisali samo su neki od onih koje možemo koristiti, a svakako valja dodati i da na Večernjakovoj ruži nikada ne nedostaje zabave te da jamči dobar provod i spektakl. Upravo tako bit će i u petak 22. ožujka u zagrebačkom HNK, gdje će ova medijska nagrada proslaviti svoj 30. rođendan.

Raskošna dodjela, mnoštvo poznatih lica, dobra zabava, ali i dobra glazba, kao i brojna iznenađenja obilježit će ovogodišnju dodjelu. Glazbeni brojevi oduvijek su činili srž zabave na Ruži, a drukčije neće biti ni ove godine. Tijekom godina glazbenici su specijalno za Ružu čuvali svoje nove pjesme kako bi ih mogli premijerno izvesti, a pripremali su i posebne aranžmane i nastupe. Pozornica zagrebačkog HNK i ovoga će puta svjedočiti glazbenom spektaklu, a za to će se pobrinuti dobro poznata imena poput Nine Badrić i Vesne Pisarović.

Poseban nastup za dodjelu najprestižnije nagrade priprema glazbenica Vesna Pisarović. Vesna na dodjelu dolazi kao nominirana u kategoriji glazbenika godine, a ono što priprema je drukčiji aranžman već poznatog djela. Uoči ovog nastupa osjeća uzbuđenje.

– Uvijek se osjećam kao da mi je prvi put. Posebno kad tom nastupu posvetim više vremena i mašte. A tako će biti ovaj put – kaže te dodaje da HNK ima posebnu akustiku i atmosferu u kojoj je lijepo pjevati.

GALERIJA Povijesna Večernjakova ruža 2020.: Zbog koronavirusa se prvi put dodjeljivala virtualno

Zagreb: Baby Lasagna je ovogodišnji pobjednik Dore i predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu
1/13

Nastupi Vesne Pisarović i Nine Badrić jamče odličnu zabavu, no... Naravno da to nije sve. Tu je i poseban gost – ovogodišnji predstavnik Hrvatske na Euroviziji, umaški glazbenik Marko Purišić poznatiji kao Baby Lasagna, koji će također pridonijeti ovom glazbenom spektaklu. Marko će na pozornici HNK zapjevati prvi put nakon pobjede na Dori.

GALERIJA Večernjakova ruža uvijek je išla ukorak s razvojem medija i tehnologije

Zagreb: Baby Lasagna je ovogodišnji pobjednik Dore i predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu
1/7

Večernjakova ruža već se nekoliko godina, odnosno od 2022. godine dodjeljuje u osam kategorija. Od te godine crvenu statuu u obliku posebnog cvijeta iza koje stoji glazbenik i umjetnik Ivica Propadalo dodjeljujemo i u kategoriji Digitalne ruže. Originalnost, kvalitetu i izvrsnost u radu već godinama nagrađujemo i u kategorijama: glazbenika, glumačkog ostvarenja, novog lica, radijske osobe, radijske emisije, televizijske emisije i televizijske osobe godine. No 30. rođendan ipak zaslužuje nešto posebno, a to je nagrada za životno djelo. Osim nominiranih, na pozornici HNK pojavit će se i brojne istaknute osobe iz javnog života. Čast najaviti nominirane i predati im nagrade imat će i osobe koje kod kuće već čuvaju svoje Ruže, kao i dva mlada lica, natjecatelja showa The Voice Hrvatska. U ulozi prezentera naći će se: glumica Nina Violić, voditelj Saša Kopljar, glumica Bojana Gregorić Vejzović, radijski voditelj Vedran Car, pjevačica i voditeljica Sanja Doležal, glumac Enis Bešlagić, voditeljica Antonija Blaće, urednik i voditelj Mislav Togonal, voditeljice Mojmira Pastorčić, Jelena Pajić i Marija Miholjek, pobjednici HRT-ova showa "The Voice Hrvatska" Martin Kosovec i Vinko Čemeraš, pjevačica Zdenka Kovačiček i glumac Goran Bogdan. Program će voditi Barbara Kolar i Duško Ćurlić, a dodjelu najprestižnije medijske nagrade u Hrvata možete pratiti u petak 22. ožujka u prijenosu uživo na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije u 20.15 sati.

VIDEO Ministar Habijan o tenisicama za koje se pisalo da ih je platio 1700 eura

Komentara 4

LJ
ljudemisi
08:20 20.03.2024.

dernek primitivizma sa čudnim nominiranima poput stankovića .

Avatar Pak
Pak
12:31 21.03.2024.

Živio Baby Lasagna bez brkova!

BA
BartolomejIV
16:35 21.03.2024.

Na ovaj happening mogli su pozvati i dive, divove prijovičke, čoliće, trubače iz špičkovine, slučajne...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije