Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVID RICOV

Glazbenici u šoku zbog smrti zadarskog pjevača: 'Bio je dobar kao kruh'

Zagreb: U KD Vatroslav Lisinski održan je humanitarni koncert Srce za Zadar
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/7
04.02.2024.
u 16:49

Bože dragi. Ja sam u totalnom šoku, pa mi smo posljednji put čuli u četvrtak. Tad smo se družili i zezali. Dečko je bio dobar kao kruh - kazao je na rubu suza skladatelj Nenad Ninčević. Upravo je Ninčević bio koautor teksta za njegovu pjesmu "300 ludih svatova", koju je snimio krajem 2022. godine.

Estrada je u šoku nakon tužne vijesti da je danas u 37. godini života preminuo zadarski pjevač David Ricov. Od njega se na društvenim mrežama opraštaju prijatelji, a glazbenici s kojima je surađivao su u šoku. 

- Bože dragi. Ja sam u totalnom šoku, pa mi smo posljednji put čuli u četvrtak. Tad smo se družili i zezali. Dečko je bio dobar kao kruh - kazao je za 24 sata na rubu suza skladatelj Nenad Ninčević. Upravo je Ninčević bio koautor teksta za njegovu pjesmu "300 ludih svatova", koju je snimio krajem 2022. godine. 

Pjevač Duško Lokin drhtavim glasom je govorio o prijatelju.

VEZANI ČLANCI: 

- Ovo mi je previše. On je bio mlad - jedva je izustio Lokin.

Podsjetimo, Ricov je rođen u Zadru, 31. kolovoza 1986. godine, a glazbom se počeo baviti od ranog djetinjstva. Prve profesionalne nastupe imao je s 15 godina kada je počeo nastupati diljem države, ali i u inozemstvu. Ricov je uvelike surađivao s Bepom Matešićem, a prvu solističku pjesmu objavio je 2012. godine pod nazivom “Di vitar ljubi maslinade”. Nastupajući po raznim festivalima, Ricov se uvijek trudio promovirati dalmatinski zvuk i pjesmu. 

Posljednjih godina Ricov je bio i zaposlenik Narodnog muzeja Zadar.  Imao je i privatnu firmu koja se bavi arheološkim iskapanjima. Ima ih po cijeloj državi.

- Radimo istraživanja, nacrte. U Zadru gdje god zakopaš je problem jer je cijeli grad arheološko nalazište. Našli smo Veneru staru 2000 godina na zadarskom poluotoku, bilo je puno posuda, amfora i sličnih nalaza, ali Venera je najznačajnija. Pohranili smo je u Biogradu u muzeju i čekamo restauraciju. Kako smo je našli na poluotoku gdje će se raditi hotel, vjerojatno će biti izložena na ulazu u hotel - kazao je prije nešto više od godinu dana za 24 sata. 

VIDEO: Severina komentirala molitelje u njenom rodnom gradu: 'Ovo je Split u 3 P.M.'

Komentara 3

DD
Damir_d
21:29 04.02.2024.

Iznenada?! Malo puno u zadnje 2. godine iznenada mladih ljudi umire...

LI
Linomedo
22:24 04.02.2024.

Da li će biti otkriven uzrok?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije