Stigao je i odgovor scijentologa

Glumica digla tužbu: Scijentolozi su me nakon vjenčanja Toma Cruisea zatvorili i mučili mjesecima

Los Angeles: Leah Remini shoppingirala s prijateljicama u gradu
Foto: WP#DCP/WP#EAK/WP#RWU/MWM/ZOJ/EXP20
1/3
05.08.2023.
u 14:09

Leah Remini (53), koja je glumila u sitcomu The King of Queens, tvrdi da joj je scijentologija uništila život i negativno utjecala na njezinu karijeru

Glumica Leah Remini (53) podigla je tužbu protiv Scijentološke crkve i njenog vođe Davida Miscavigea zbog uznemiravanja i klevete. Glumica, koja je glumila u sitcomu The King of Queens, pridružila se Crkvi 1979. godine kada je još bila dijete, a napustila je 2013. godine. Sada tvrdi da joj je scijentologija uništila život i negativno utjecala na njezinu karijeru. Scijentološka crkva opisala je optužbe kao "čistu ludost", prenosi BBC. U priopćenju su napisali: "Nismo zastrašeni posljednjim činom Leah Remini kojoj je očito cilj uznemiriti naše članove i spriječiti pravu slobodu govora."

U intervju koji je dala za Variety, poznata glumica je rekla: - Kroz 17 godina su me scijentologija i David Miscavige podvrgavali  psihičkom mučenje, nadzoru, uznemiravanju i zastrašivanju, što je značajno utjecalo na moj život i karijeru. Vjerujem da nisam prva osoba na meti scijentologije, ali namjeravam biti zadnja.

Remini je tužbu digla na Vrhovnom sudu u Kaliforniji u srijedu (2. kolovoza), Variety izvještava da Remini također traži kompenzaciju i odštetu za navodnu štetu koju je scijentologija nanijela njezinom osobnom i profesionalnom životu i tvrdi kako su utjecali i na živote njezinih prijatelja i obitelji kojima su također prijetili.

VEZANI ČLANCI

- Ovom tužbom nadam se da ću zaštititi svoja prava predviđena Ustavom. Čvrsto sam uvjeren da zastava vjerske slobode nikome ne daje dozvolu za zastrašivanje, uznemiravanje i zlostavljanje onih koji koriste svoja prava iz Prvog amandmana. - rekla je glumica za Variety. Uskoro je stigao odgovor Scijentološke crkve čiji su članovi brojni poznati iz Hollywooda, poput glumca Toma Cruisea kojeg Remini također spominje u svojoj tužbi.

Navodi kako je vjenčanje Toma Cruisea i Katie Holmes bio događaj godine za Scijentološku crkvu i ona je bila iznenađena kada je saznala kako na vjenčanje nije pozvana Miscavigeova supruga Michele. Zbog tog propitkivanja i izvješća koje je napisala nakon vjenčanja je pozvana da dođe u „duhovno sjedište Scijentološke crkve”. Glumica tvrdi kako je onda uslijedila kazna te je četiri mjeseca bila podvrgnuta mučenju i tek nakon što je povukla svoje upite o Miscavigeovoj supruzi, pustili su je kući. 

Scijentološka crkva u odgovoru na optužbe glumice navodi kako je ona već desetljećima  "opsjednuta napadima na svoju bivšu religiju, širenjem neistina i govora mržnje".  - Ako Remini više ne može dobiti posao, nema koga kriviti osim sebe. Očito svi u Hollywoodu sada znaju ono što smo mi već znali: da je Remini užasna osoba i toksična za mnoge koji imaju nesreću doći u kontakt s njom - stoji u priopćenju Scijentološke crkve.

VIDEO Joško Lokas o neuspjehu emisije Marka Tolje: Mislim da je to i prije bilo osuđeno na propast

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije