San Sustipanske večeri

Goran Bregović otkriva kakve ga uspomene vežu uz stan u Splitu i zašto se osjeća kao stari ginekolog

Zagreb: Konferencija uo?i koncerta Zagreba?ke filharmonije i Gorana Bregovi?a
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
07.07.2022.
u 12:16

Uz Split Bregovića vežu brojne lijepe uspomene jer je veliki dio mladosti provodio u ovom gradu, a u jednom stanu na Blatinama su napisane i neke od pjesama za grupu Bijelo dugme.

Na festivalu San Sustipanske noći večeras će u Splitu koncert održati Goran Bregović sa svojim Orkestrom za svadbe i sahrane. Uz Split Bregovića vežu brojne lijepe uspomene jer je veliki dio mladosti provodio u ovom gradu, a u jednom stanu na Blatinama su napisane i neke od pjesama za grupu Bijelo dugme. 

- Da, u Splitu je moj otac imao veliki oficirski stan na Blatinama, u koji je komšiluk ulazio bez kucanja i gdje se pila kafa po cijeli dan... U tom stanu, u toj gužvi, izborio sam se za jednu svoju sobu i tu sam s Tifom napisao pjesmu... Za Split me vežu brojne uspomene i sve su lijepe. Brat i ja bismo tijekom svibnja u ACI-ju uređivali brod da bismo plovili preko ljeta. Imao sam drvenu jedrilicu koja je uvijek tražila neki popravak, a između Trsta i Atene bila je samo jedna obitelj koja je popravljala takve brodove – obitelj Tončija Bakice. - prisjetio se u intervju za Slobodnu Dalmaciju lijepih uspomena. 

Otkrio je i kako će krajem kolovoza na odmor i desetak dana će ploviti obalom, prošle godine je brodom obilazio Mljet, a ove godine namjerava ploviti oko Hvara. Bregović je dao i zanimljiv odgovor na pitanje koje glazbenike privatno voli slušati:
– Više ne slušam muziku... U fazi sam valjda koju prolazi i stari ginekolog, kojemu, kad dođe kući, bez obzira što se bavi najljepšim poslom na svijetu, ne pada na pamet time se još baviti i kod kuće. - odgovorio je. 

VIDEO Na 50. rođendanu Nine Badrić brojna poznata lica među 140 uzvanika: Pogledajte atmosferu

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije