na Facebooku

Goran Milić začuđen cijenama u bistrou kod Dubrovnika: ‘Zašto bi to bilo jeftinije?'

Foto: Privatna arhiva
1/14
08.07.2023.
u 11:58

Cijenama na našoj obali pozabavio se i poznati televizijski novinar Goran Milić koji je sve podijelio s pratiteljima na Facebooku.

Ljeto je odavno počelo, a time i turistička sezona u Hrvatskoj. Koliko je ova turizam važan u Hrvatskoj, pokazuju i mediji koji svakoga dana imaju neku od klasičnih turističkih tema: broj dolazaka i noćenja, potrošnja turista, kruzeri, slavni u Hrvatskoj, ali i visina cijena na obali. Ovoga puta, ovim posljednjim nabrojenim, pozabavio se i poznati televizijski novinar Goran Milić

On je na svom Facebook profilu objavio cjenik jednog bistroa u Slanom kod Dubrovnika te istaknuo cijenu jednog decilitra vina koja je 2,20 eura i jedne litre vina koja je 24 eura.

- Koncentriraniji promatrač opazit će nelogičnost da cjenik u bistrou u Slanom nudi čašu od jedan decilitar bijelog (i crnog) vina po 2,20 eura, a bocu tog istog vina od jedne litre po 24 eura. Logično čuđenje - zašto bi bilo jeftinije donositi 10 puta po jedan decilitar vina od jednokratnog serviranja boce od jedne litre? Tko prvi pogodi pravi razlog (a iz ugostiteljovog kuta gledanja je opravdan) častim ga kavom, kiselom, i čašom od jednog decilitra bijelog ili crnog. U Slanom ili Zagrebu, bilo gdje - napisao je Milić na ovoj društvenoj mreži.

U komentarima su brojni njegovi prijatelji krenuli pisati odgovor na ovo pitanje, a za ovu temu zainteresiralo se više od 170 ljudi.

Podsjetimo, o cijenama u Hrvatskoj posljednjih se dana puno govori, a mediji su pisali i o tome kako je influencerica iz Srbije Olja Crnogorac  na društvenim mrežama se požalila na cijene u Hrvatskoj. Nju na Instagramu prati više od 300 tisuća ljudi, a ove se godine, nakon nekoliko godina pauze, vratila na otok koji je prije posjećivala sa svojom majkom. Šokirale su je i visoke cijene na nekad omiljenom otoku: ''Restorani imaju cijene kao da služe svemirsku hranu, a evo i jednog primjera. Tjestenina na jednoj terasi, toliko mala i tjestenina i terasa da se ni ptica ne bi najela, ljudi, 25 je eura. Jeste li vi normalni? Za što? Ne znam više što se događa i je li ovako bilo ranije, ali ovo je definitivno ogroman promašaj jer sam došla s očekivanjem da ću svoj Hvar zateći onako kako sam ga ostavila prije šest, sedam godina. Kao jedno divno izdvojeno kulturno mjesto na Jadranu gdje su dolazili normalni ljudi i gdje su svi mogli sebi priuštiti barem ručak u restoranu."

No, ona nije jedina. Na cijene se na društvenim mrežama žalili su se i njemački i američki turisti.

VIDEO Lovro Juraga komentira aktualna događanja na estradi

 

Ključne riječi

Komentara 37

GR
Greben
13:16 08.07.2023.

Cijene, cijene, cijene… jeftino, normalno, skupo… Uvijek, bas uvijek, pogledam cijenu i sto dobijem za tu cijenu. Ako mi ne odgovara idem dalje do sljedece bitike, ducana, kafica, restorana. Jasno mi je da za Rolls Roys nemam novaca, a i da imam ne bih ga kupio! Izbor je moj osobni. Ako je preskupo na Hvaru, odoh jesti podno Biokova!

Avatar CroViper
CroViper
13:15 08.07.2023.

Gorane, radije naruči mineralnu a ne kiselu

Avatar Crni labud
Crni labud
12:18 08.07.2023.

Zato što ako naručiš bocu znaš da je za tebe otvorena taj tren. Ako naručuješ na čaše može biti otvorena tko zna kad. Ima smisla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije