SLAVNI PRODUCENT

Harvey Weinstein, koji se suočava s brojnim optužbama, u zatvoru je saznao za tešku zdravstvenu dijagnozu

Foto: EDUARDO MUNOZ/REUTERS/PIXSELL
1/10
22.10.2024.
u 23:00

Weinsteina čeka i suđenje za seksualne napade iz ranije optužnice. U rujnu se izjasnio da nije kriv

Bivši holivudski producent Harvey Weinstein ima kroničnu mijeloičnu leukemiju (CML), izvijestio je NBC News u ponedjeljak. Weinstein je trenutno na liječenju od te vrste raka koštane srži, dok je u zatvoru na otoku Rikers u New Yorku kako bi se suočio s optužbama za silovanje, prema izvješću NBC-a. Craig Rothfeld, Weinsteinov zastupnik, odbio je komentirati Reutersov upit o njegovom zdravstvenom statusu, navodeći poštovanje Weinsteinove privatnosti.

Weinstein (72) ima zdravstvenih problema, rekli su ranije njegovi odvjetnici. U rujnu je hitno prebačen u bolnicu iz zatvora Rikers na operaciju srca. Weinstein, koji je zanijekao da je imao bilo kakve seksualne odnose bez pristanka s bilo kim, proglašen je krivim za silovanje u veljači 2020. u slučaju koji je dao poticaj pokretu #MeToo.

Prizivni sud u New Yorku odbacio je osudu u travnju, utvrdivši da Weinstein nije dobio pravedno suđenje jer je sudac nepropisno dopustio svjedočenje osoba iako producent nije bio optužen da ih je napao. U zatvoru čeka ponavljanje suđenja. Weinsteina čeka i suđenje za seksualne napade iz ranije optužnice. U rujnu se izjasnio da nije kriv. Weinstein pati od dijabetesa, visokog krvnog tlaka, spinalne stenoze, tekućine u srcu i plućima, rekli su ranije njegovi predstavnici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije