prisjetio se

Hus podijelio smiješnu anegdotu iz Akijeva života, pa dodao: 'Njegova biografija bila bi opako štivo'

Zagreb: Aki Rahimovski i Husein Hasanefendi? Hus iz grupe Parni Valjak
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/8
22.02.2022.
u 10:34

Jedan od osnivača benda, gitarist Husein Hasanefendić Hus (68) prisjetio se tako jedne anegdote s Akijem koja se dogodila kad je tek došao u Zagreb.

Vijest o smrti Akija Rahimovskog (66) potresla je glazbenu scenu, ali i brojne obožavatelje Parnog valjka. Jedan od osnivača benda, gitarist Husein Hasanefendić Hus (68) prisjetio se tako jedne anegdote s Akijem koja se dogodila kad je tek došao u Zagreb. 

"Teško mi je sada pričati o Akiju, da pokušavam izvući bilo kakvo veselje. Tako šokantan odlazak još uvijek nismo skroz isprocesuirali. Ujutro se budim i u nekom trenutku se sjetim da je to činjenica. Žao mi je da nije pisao, jer bi njegova biografija bila opako štivo" kazao je Hus za RTL.hr i nastavio: 

"Kada klinac dođe živjeti u neku potpuno nepoznatu sredinu s 19 godina, baviti se nečim što voli, o čemu ne zna puno, to je posebna priča. Ni ja tada nisam znao puno o svemu ovome, ali imali smo strašnu želju da to funkcionira i da uspijemo. Kad je stigao u Zagreb, nije znao hrvatski i trebao je naučiti jezik, pa ima jedna dobra anegdota iz tog razdoblja – užasno mu se dopala ona kobasica jeger (jaegerwurst) i jednom prilikom, tek što je stigao, išao je u dućan i tražio 10 deka purgera, a onda mu je prodavačica rekla: 'Dečec, misliš na jeger?' što je on i pokazivao. Prepričao nam je to i umirali smo od smijeha", prisjetio se glazbenik. 

Hasanefendić je ispričao i kako je Aki naučio hrvatski tako dobro da se u njegovu pjevanju više nije osjetilo da mu to nije materinji jezik te je čak uspio dobiti i zagrebački štih u izgovoru

"Makedonci cijeli život vuku taj neki pjev u govoru. On je uspio to nekako savladati, naravno malo-pomalo, tako da se u njegovu pjevanju ne osjeća više da mu hrvatski nije materinji jezik. To je ozbiljna prepreka i ljudi zaboravljaju koliko je to teško. Tebi se može činiti da govoriš ispravno, ali izvorni govornici čuju te razlike. On je jedan od rijetkih koji je uspio izgubiti akcent, a čak je uspio dobiti i taj neki zagrebački štih u izgovoru", zaključio je. 

VIDEO Hus je održao emotivan govor na komemoraciji za Akija Rahimovskog

Komentara 5

ČS
Čuvaj se senjske ruke
17:32 22.02.2022.

Hus sada lijepo može živjeti od Akijeve slave. Svaki dan će o njemu ispričati jedan vic.

VO
vorda400
13:26 22.02.2022.

Počelo je parazitiranje

SK
skupiduša
14:56 22.02.2022.

Malo pa ništa od članka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije