slavni gost

I turizam je baš kao bombonijera – ovaj put dobili smo oskarovca

Robert Zemeckis
16.08.2013.
u 20:50

Oduševljen sam ljepotama Dubrovnika i sigurno ću se vratiti u ovaj čarobni grad – rekao je na odlasku iz hotela Excelsior

– Život je kao bombonijera. Nikad ne znaš što ćeš dobiti – slavne su rečenice Forresta Gumpa. Od ovog ljeta svoju verziju imaju i Dubrovčani koji mirno mogu tvrditi: turizam je poput bombonijere. Nikad ne znaš koga ćeš dobiti!

Sigurno će se vratiti


Naime, ovog je ljeta s obitelji u Dubrovniku odmor proveo i veliki američki redatelj, scenarist, producent – i oskarovac Robert Zemeckis, koji je upravo za citirani “Forest Gump” nagrađen najprestižnijom svjetskom filmskom nagradom.

– Oduševljen sam ljepotama Dubrovnika i sigurno ću se vratiti u ovaj čarobni grad – rekao je na odlasku iz hotela Excelsior gdje se fotografirao za njihov zid slavnih. Najviše ga je od svega, kaže, oduševilo to što je s obitelji mogao neometano uživati u odmoru u jednom od najljepših gradova na Mediteranu.

Filmska budućnost

Scenarist i redatelj uz Oscarom nagrađeni “Forrest Gump” filmsku je povijest zadužio i serijalom “Povratak u budućnost” te filmom “Brodolom života” (iz 2000. godine) u kojem glavnu ulogu ponovno ima njegov omiljeni glumac Tom Hanks. Suradnju su ponovili i 2004. godine kada su snimili “Polar Express”. Film utemeljen na dječjoj knjizi Chrisa Van Allsburga koristi kompjutorsku animaciju u koju su pokreti glumaca digitalno preneseni kao pokreti animiranih likova. U The New York Timesu o tome je napisao: “Što god kritika mislila, iz tehničke perspektive ovo bi mogla biti prekretnica u tranziciji od analognog k digitalnom filmu.”

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije