SOS Ukrajina

Ida Prester pružila je smještaj izbjeglicama iz Ukrajine: Potreseni su, ali su na sigurnom i toplom

Foto: Marko Dimic/PIXSELL
1/6
03.03.2022.
u 15:05

Ogromno hvala svima koji su nam u 24 sata pomogli sa svime što je potrebno da im napravimo dom iz ovog praznog potkrovlja, zahvalila je pjevačica.

Pjevačica Ida Prester početkom tjedna u Facebook grupi Sos Ukrajina ponudila je smještaj za dvije obitelji iz Ukrajine i napisala je kako im može osigurati privremeni dom. Putem ove grupe koja nudi pomoć i organizirana je u kratkom roku, dobila je informaciju kojoj obitelji treba pomoć, a Ida je danas na Instagramu napisala kako im je jučer stigla obitelj iz Ukrajine.

- Sinoć nam je iz Kharkiva/Odese stigla familija s malim Tomom. Potreseni su i istraumatizirani, ali su na sigurnom i toplom. Ogromno hvala svima koji su nam u 24 sata pomogli sa svime što je potrebno da im napravimo dom iz ovog praznog potkrovlja. Kombi, ruke za nošenje i sastavljanje, donatori kreveta, veš mašine, igračaka.. Vedran, Stoja, Petar, Maria, Mirta.. znate svi koji ste. Nama više ništa ne treba. Ali trebat će brojnim familijama koje tek stižu. Smještaj, higijena, odjeća, volontiranje.. ili bar topla riječ. Ponudite što imate, i sami ćete se osjećati bolje u ovom ludilu, ne možemo ništa drugo. Preporučujem fb grupu SOS Ukrajina preko koje smo dobili sve informacije, ima ih sigurno još. Sretno nam svima i zajedno smo jači. - napisala je i podijelila fotografiju obitelji koja je napustila svoj dom u Ukrajini.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Idaprester (@ida_prester)

Prijatelji i pratitelji su pohvalili ovu divnu gestu koju je Ida napravila, a pomoć trebaju i mnoge druge obitelji oko smještaja i prijevoza s graničnih prijelaza te informacije o tome mogu se pronaći u grupi SOS Ukrajina.

Nešto kasnije na svom je Facebook profilu objavila status koji ju je šokirao. - Čitam komentar gospođe pod člankom o Ukrajini. Ona ne vjeruje da taj rat postoji jer Zelensky ima stalno istu majicu, a i nije vidjela ni jednog ubijenog. Taj komentar ima najviše lajkova i srca od svih komentara ispod tog članka. Smijali smo mu se, al film Don’t look up je najvažniji i najautentičniji film 21.stoljeća - poručila je Prester u objavi.

Foto: Facebook Leo Nicolier

VIDEO U Kijevu se stvaraju sve duži redovi za hranu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije