Iskreni odgovori Ide Prester na pitanja o seksu u jednom intervju nisu se svidjeli njenim šefovima s Prisavlja pa je dobila nogu iz emisije “Hrvatska uživo”

Ida Prester: Žao mi je, ovo se nije smjelo dogoditi

ida
Foto: Pixsell
1/2
20.02.2010.
u 17:30

– Nije ovo prvi put da sam dala ovakve odgovore, ali nikad zbog toga nisam dobila nijednu packu niti uputu da takvo ponašanje nije primjereno Informativnom programu – kaže 30-godišnja novinarka.

Ako izuzmemo inauguraciju Ive Josipovića za hrvatskog predsjednika, medijski najpraćenija osoba prošlog tjedna bila je Ida Prester. HTV-ova voditeljica razljutila je šefove s Prisavlja intervjuom na internetskom portalu u kojem je publici odgovarala na pitanja o seksu, samozadovoljavanju, seksi igračkama...

Ne zna u čemu je problem

Njezine izjave nisu se svidjele Velimiru Đuretiću, uredniku emisije Informativnog programa “Hrvatska uživo”, koji je Idi dao košaricu.

– Užasno mi je žao zbog nastale situacije koja se nije trebala dogoditi jer sam s urednikom Đuretićem i cijelom postavom “Hrvatske uživo” odlično surađivala – kaže 30-godišnja novinarka. Ni sama ne zna što je točno zasmetalo nadređenima koji su s nekim zaposlenicima imali puno više problema pa su im progledali kroz prste. Prisjetimo se samo Tončice Čeljuske koja je na sudu lažno svjedočila u korist svog supruga kojeg je sud kasnije proglasio krivim za krivotvorenje i prijevaru tešku 700 tisuća kuna.

Alibi koji je Čeljuska dala svom suprugu Zlatku sud je procijenio nevjerodostojnim, no usprkos tome, i dalje vodi Dnevnik.

– Nije ovo prvi put da sam dala ovakve odgovore, ali nikad zbog toga nisam dobila nijednu packu niti uputu da takvo ponašanje nije primjereno Informativnom programu – kaže Ida koja, usprkos ponudama koje dobiva od konkurencije, nema namjeru napustiti HTV, jer kaže, tu i dalje postoje urednici kojima ne smeta njezino ponašanje i koji joj daju podršku.

Podobna za mlade?

A kakvo bi se trebali ponašati zaposlenici HTV-a, pokušali smo doznati od njihova glasnogovornika Danka Družijanića koji je samo šturo odgovorio kako sve o tome piše u pravilniku HTV-a i Kodeksu časti. Jedino ostaje nejasno kako se taj pravilnik odnosi samo na Informativni program, ali ne i za program za mlade, pa Ida može raditi emisiju koju gledaju djeca – Briljanteen.

Nova i RTL posebno kontroliraju svoje voditelje

HTV očito nema jasne smjernice kako postupati sa svojim “neposlušnim” zaposlenicima jer je za sličan intervju novinarka Andrea Buća dobila tri tjedna suspenzije, a Prester otkaz. Pokušali smo doznati od komercijalnih televizija kakve su njihove sankcije u ovakvom slučaju.

– RTL Televizija pravilnikom definira javno ponašanje i odgovornost svojih zaposlenika – poručila je njihova glasnogovornica Nataša Roksandić.

S Nove TV daju sličan odgovor: – Zaposlenici informativnog programa istupaju u drugim medijima kao sudionici tema koje se smatraju primjerenima njihovoj profesiji – rekla je Lidija Bukovac iz Odnosa s javnošću Nove TV.

Komentara 54

SI
Sinatra
23:22 20.02.2010.

što se tiče Tončice, to je jedna od rijetkih dama, ne samo na HTV-u, već u Hrvatskom javnom životu. Ni Ida, a ni autorica ove izbljuvotine od članka nemaju nikakvu šansu da Tončici do koljena dođu.

DU
Deleted user
23:53 20.02.2010.

Mislim da je odgovornim na HTV-u bilo važno nju maknutu odatle da nekog svog postave na taj položaj. A i uostalom drugi su na još važnijim položajima radili još veći nered pa ih niko nije maknuo.

VI
Vito
10:29 21.02.2010.

Ovo jasno pokazuje na kojoj primitivnoj razini radi državna televizija. Umjesto da građane obavješatava o hvatanju lopova državna televizija se okomila na žensku koja uživa u spolnom odnosu. Tabu tema u glavama primitivaca. Očito je tom primitivcu pod lažnim imenomom odgovorila na pitanje kako mu se ne sviđa pa kad je došao na posao i dao joj otkaz. Normalni ljudi, zaposleni ljudi, roditelji, čitaju knjige, razgovaraju u krugu obitelji, odgajaju djecu, igraju se s djecom. Kako je uopće došao do internetskog portala na kojem mladi pričaju o svemu i svačemu pa tako i o seksu? Na radnom mjestu ili od kuće? To bi trebalo biti pitanje, a ne što jedna zdrava osoba u 21. stoljeću misli o seksu i kako se seksualno zadovoljava pa to objavljuje. Očito da ju iz samo njemu poznatih razloga špijunira. Pitanje bi trebalo biti i zašto javna kuća dalje u svojim programima svako malo razne reprize i zastarjele nazore u udarnim terminima, a ne nešto novo i korisno za mlade i stare gledatelje. Što državna javna kuća ima od sapunica španjolskog govornog područja, kad u školama mladi pretežno uče engleski jezik? Današnji program je koliko toliko zanimljiv, ali kroz tjedan je katasrofa za novce koje onam uzimaju. Kakve koristi imamo od filma \"alien\"? Ili od filma \"Rio Koncho\"? Ili od filma \"Zelena karta\"? Sve u terminima kad se nešto može naučiti, odmoriti, a dobivamo nasilje i drame. Na HRT+ dobar program, danas, ali ga moraš platiti, iako je to dio javne televizije. Ovdje čak nema niti spomena o adresi na kojoj je razgovor pa da građani mogu pročitati priču i subjektivno reagirati. Ovak mogu samo nagađati o čemu je riječ i na prepričanu priču dati svoje mišljenje. A to je: primitivizam u glavama šefova vlada i dalje što potvrđuje i zakon o umjetnoj oplodnji o kojem najbolje govori da ga ne žele tašti nazovi muškarci i žene koje još nisu isprale patrijarhalni odgoj iz svojih mozgova Velimiru Đuretiću očito se diže ona stvar na Idu Prester pa kad ju pogleda u sobi za sastanke više ju ne vidi kao novinarku, već kao poslušnicu u njegovom krevetu. Što mu onda zamućuje primitivni mozak. Znači da bi u stvarnosti on morao napustiti javnu kuću, jer ne može odvojiti profesionalni život od vlastitog međunožja, što mu, očito, smeta u obavljanju takozvanog posla urednika informativnih emisija. A baš informacija o seksualonom životu njegove zaposlenice može povećati gledanost emisija koje on kao uređuje. Ili je to samo reklamni trik?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije